A The Sims Hungary Magyarország egyik legnagyobb Sims közössége. Folyamatosan megújuló tipekkel, tesztekkel és természetesen a legfrisebb hírekkel várjuk olvasóinkat.

The Sims 4: Jungle Adventure Game Pack - Játékteszt

2018/03/03. - írta: bomarty

adventure_2.png

Sokan valószínűleg érdeklődve tekintenek erre a kalandos kiegészítőre. Megpróbálom kivesézni és bemutatni nektek milyen hihetetlenül izgalmas tartalommal kecsegtet a The Sims 4 Jungle Adventure Game Pack.

jungle.jpg

A frizurák és a hajak is természetesen elsősorban kalandozáshoz ideálisak. Meglepődve tapasztaltam, hogy összesen egy kendős, egy hátul összefogott és egy rövid göndör frizurát kapunk. Bár a fejkendők és a hajak színe változatos és könnyen feldobhatóak például egy Indiana Jones kalappal, mégis ezen a téren kicsit többet vártam volna. A ruhák színesek, mintásak és könnyen felismerhetőek benne a helyi lakosok, valamint a felfedezésekhez, hétköznapi viselethez, bulis, akár strandolós szettekhez is használhatjuk őket.

microsoft_edge_2018_03_02_21_11_46.png

microsoft_edge_2018_03_02_21_12_00.png

A bútorok és az építés módba érkező elemek (pl: ajtók, ablakok, padlók, falak) nagyon autentikus hangulatot árasztanak. Talán az eddig legjobb stílusú ágyakkal, fotelokkal és székekkel találkozhatunk, valamint kétség kívül az eddigi legszebb kő és téglaburkolatok válnak elérhetővé.

A bútorokkal főként hagyományos, de akár modern stílusú szobákat is kreálhatunk.

02-28-18_3-30-52_pm.png

02-28-18_3-35-08_pm.png

 A CAS (Create a Sim) részben két új életcél kap helyet. Az egyiket a tudás részben találjuk, mellyel simünk archeológus, vagyis igazi régész lehet. A másik életcél szinte adja magát: a felfedező, aki megismeri és bebarangolja az egész dzsungelt.

A kiegészítővel egy új város, vagy inkább úgy mondanám új utazási célpont áll rendelkezésünkre, a lenyűgöző Selvadorada. A településen nem vehetnek házat simeink, viszont bérelhetnek vendégházakat egy éjszakára, vagy akár egy egész hétre.

the_sims_4_2018_02_28_14_26_10.png

A város három fő részből áll:

- Puerto Llamante Marketplace (itt található a piac)

- Belomisia Jungle (innen kell kezdened a kalandozást)

- Jungle (a nagy dzsungel, vagyis a kérdőjellel jelölt helyek a Belomisia Jungle-ből érhetőek el)

Most lássuk melyik helyen mi található és hova érdemes gyakran ellátogatni.

Puerto Llamante Marketplace

Mielőtt elindulnál a nagybetűs dzsungelbe mindenképpen látogass el erre a helyre, ugyanis itt szerezhetik be simeid a túlélésükhöz szükséges felszereléseket. Vásárolhatnak például machetét, amivel könnyebben átjuthatnak a veszélyes és szúrós indákon (érdemes többet is beszerezni), továbbá jó ha felvásárolnak pár adag ételt, italt, instant palackozott vízesés zuhanyt, illetve pókriasztó sprayt, vagy egy olyan szerkezetet, amivel elkergethetik a denevéreket.

A felszereléseken kívül csecsebecséket, apró babákat, fonott kosarakat, szobrokat is beszerezhetünk ezeken a  standokon. Mialatt vásárolnak simeink beszélgethetnek a helyiekkel, az árussal próbálhatnak alkudozni, vagy például kifaggathatják a dzsungelről.  

Egy ételes bódé is helyet foglal ezen a téren, ahol különféle selvadoradai finomságokat kóstolhatnak simeink. 

02-28-18_4-00-19_pm.png

Belomisia Jungle

A helyet egy közösségi telekre, vagy vendégházba utazással kezdheted el felfedezni. Az első bejárat mellett egy nagy figyelmeztető táblát találsz. Az átjárót kézzel, vagy machete segítségével tudod megtisztítani az indáktól, majd egy felugró kártya fogad, ami minden megtisztított terület előtt egy döntést kér tőled. Attól függően hogyan döntesz simed megkönnyebbülten, vagy bosszankodva, esetleg kómásan fogja átlépni a kaput.

A kapuk, vagy nevezzük átjárók jönnek egymás után. Van olyan hely, ahol egyszerre akár három irányba is indulhatsz, vagy ahova külön utazással jut tovább simed, de akad kivétel is. Néha pár bejárat nem nyitható meg. Ezekre a helyekre csak később visszatérve tud simed ellátogatni.

closedoor.png

Ha átjutottál Belomisia Jungle első akadályán mesés helyeket fedezhetsz fel. A dzsungel minden egyes része lélegzetelállító és olyan magával ragadó, hogyha nem lenne az a millió veszély, ami rájuk leselkedik és amitől folyton meg akarnak halni, akár még be is költöztetném ide a simeim.

Jungle

Rengeteg érdekes dologgal találtam magam szembe, amik igazán tartalmassá teszik ezt a kiegészítőt.

- gyönyörű környezet, jól kivehető állathangok nappal és éjszaka (pl.: amikor pirkad egy madárka folyamatosan egy dallamot csicsereg, esténként ciripelést és egyéb dzsungelből szűrődő hangokat hallani, a távolban gyakran látni helikoptert, szivárvány, függőhíd...soroljam még? :D )

02-28-18_9-37-20_pm.png

- egzotikus állatok (papagáj, pillangók, gyíkok, krokodil, kígyó)

- az út során kisebb ásatásokra, kincsekre, romokra, templomra, természetes fürdőhelyre bukkanhatsz

02-28-18_10-04-36_pm.png

- veszélyforrások (szúnyogok, pókok, mérges darazsak, betegségek, denevérek)

02-28-18_10-08-34_pm.png

- út közben horgászhatnak is simeink, vagy egy bokorban végezhetik el kis-és nagydolgaikat, de akár be is feküdhetnek egy kis szundikálásra 

02-28-18_9-42-26_pm.png

A templom felfedezése:

Utunk során lehetőségünk nyílik egy ősi templomot felfedezni. Ha simeink elég ügyesek és átverekedik magukat a különböző csapdákon, akkor több ezer Simoleon értékű kincsre lelhetnek. A templomba lépve sok helyen láthatunk régiségeket, amiket archeológus simeink szemügyre vehetnek. Fotókat és feljegyzéseket készíthetnek róluk, valamint kisebb ásatások során gyűjtött leleteket is fellelhetnek, amiket később egy speciális asztalon megvizsgálhatnak.

Visszatérve a templomhoz, lássuk milyen csapdákkal és érdekességekkel találkozhatunk:

- elektromos és lángoló kapuk (jobb óvakodni tőlük, de ha mégis belesétál simünk később használjuk az instant palackozott vízesést, hogy megtisztuljon)

02-28-18_10-56-37_pm.png

- ősi oszlopok, amelyek segítségével átjuthatunk a kapukon, vagy nevezzük őket kulcsnak (irányíthatóak egy húzókar segítségével, de van olyan is, amelyen különböző üregekbe kell a simeknek benyúlni)

02-28-18_10-59-25_pm.png

- beszélő kőfej ( úgy megijeszti simünk, hogy az képes összepisilni magát félelmében)

- rejtélyes tálak (nem veszélytelenek)

- csontvázak (miután megoldják simeink ezt a kulcsot elérhetővé válik számunkra egy csontváz sim, aki mellesleg viccesen a saját csontjain kopogtatva rázza magát)

02-28-18_11-24-11_pm.png

- veszélyforrások (mérgező nyílhegy-később rendelni kell rá ellenszert, teljes éhség, teljes fürdetlenség, mérges pókok, lángok, elektromosság)

02-28-18_11-20-53_pm.png

Egy idő után, amikor már jócskán a felfedezés végén járunk nehézkessé válik majd irányítani simeinket. Ha nincs nálunk elég felszerelés gyorsan rosszra fordulhatnak a dolgok, szóval jó tanácsként mondom, hogy inkább készítsük fel előre simünket és magunkat, mivel elég sok igénye gyorsan pirosba fog szökni.

Mindezek után, ha simünk kiállta a poklot és átjutott minden csapdán elnyerheti méltó jutalmát: az aranyat.

02-28-18_11-40-15_pm.png

Bár már így is elég sok mindenről volt szó, de ez mégis csak a töredéke a teljes egésznek. Direkt nem mennék bele abba például, hogy melyik csapda milyen meglepetéseket okozhat még, mert szeretném ha mindenkinek megmaradna a felfedezés varázsa. Viszont van egy dolog, amit a végére tartogattam és ami mellet nem mehetek el szó nélkül.

Selvadoradai kultúra:

Biztosan jártál már simeiddel bárban Willow Creekben, vagy más városban. Ezeken a helyeken ismerkedni lehet más simekkel, italozni, lazítani. Na akkor most szépen töröld ki az eddig épített és letöltött ilyen közösségi telkeket, mert mostantól csak egy helyre fogsz járni, mégpedig Selvadorada bárjába.

Az még semmi, hogy saját kultúrájuk van, de olyan táncot lejtenek, hogy szóhoz sem jut az ember. Amint megláttam azt mondtam, ez igen, ezt az én simemnek meg kell tanulnia. De hogyan?

03-01-18_12-27-25_am.png

A helyiek megismerésével egy új készséget tanulhat és fejleszthet simünk. A selvadoradai simektől kérdezősködhetünk a kultúrájukról, szokásaikról, a dzsungelről, a régi romokról, valamint legendákról. A legtöbbször kedvesen válaszolnak, vagy elmesélik, hogy egy nagyon távoli rokonuk ezt vagy azt mondta.

03-01-18_12-34-14_am.png

Hármas szint után nekem már elérhető volt a selvadoradai üdvözlés és tánc (rumba), de később, magasabb szinttel recepteket is tanulhatunk, vagy sikerrel alkudhatunk az árusoknál. 

03-01-18_12-44-01_am.png

 

 A kiegészítőt az Originen körülbelül 6000 Ft-ért tudod megvenni. Szerintem rengeteg lehetőség van benne, hiszen ebben a tesztben is csak nagy körvonalakban tudtam számotokra bemutatni.

Ha kalandokra, meglepetésekre, vidám táncoló simekre, vagy csontvázakra vágysz, akkor ez a kiegészítő a legjobb dolog ami történhet veled. Remélem sikerült betekintést nyújtanom számotokra a dzsungel rejtelmeibe és Selvadorada világába.

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása