A The Sims Hungary Magyarország egyik legnagyobb Sims közössége. Folyamatosan megújuló tipekkel, tesztekkel és természetesen a legfrisebb hírekkel várjuk olvasóinkat.

The Sims 4 - Cats & Dogs - Állatorvosi karrier

2017/12/19. - írta: bomarty

karrier.png

A The Sims 4 Cats & Dogs kiegészítő lehetőséget nyújt simeink számára, hogy kutyákkal és macskákkal osszák meg otthonukat, sétáltassák őket vagy játszanak velük így még színesebbé varázsolva életüket. Ezek a kis háziállatok azonban (akár az életben) meg is betegedhetnek, s ilyenkor csak szerető gazdijaik és az állatorvos segítségére számíthatnak.

12-07-17_3-26-59_pm.png

A játékban egy teljesen új telek: az állatorvosi rendelő válik rendelkezésünkre. Két irányból közelítve egyrészt elvihetjük ide beteg kisállatainkat, másrészt saját magunk is felcsaphatunk állatorvosnak és mi is vezethetünk egy rendelőintézetet.

Az előző kiegészítők tekintetében nagyvonalakban a Dine Out éttermi rendje és a Get to Work orvosi karrier része lett összegyúrva. Simünknek természetesen alaptőkére van szüksége mielőtt karrierbe kezdene. Ezt megoldhatjuk egy csaláskóddal (motherlode), kezdhetünk egy szegényesebb rendelővel, vagy várhatunk, amíg összegyűlik kicsit több pénzünk.

11111.png

A képernyő jobb alsó sarkában találunk egy kis pénztárgép ikont, erre kattintva tudunk telket vásárolni a rendelőnek. Választhatunk már kész épületet is, vagy készíthetünk egy teljesen újat, de mindenképpen a telek fajtájának Vet Clinic-nek kell lennie. Ezután ajánlatos és kötelező is beforgatni valamennyi Simoleont, hiszen ebből a pénzből tudjuk majd reklámozni, fenntartani, üzemeltetni az intézményt, illetve a dolgozókat kifizetni, esetleg szakmailag tovább képezni.

A rendelővel kapcsolatos beállításokat szintén a jobb sarokban lévő pénztárgépnél találjuk. Meghatározhatjuk a vizsgálatok árát, a reklámozás intenzitását, a felszerelések minőségét és a dolgozók munkaruháját. Amennyiben szeretnénk több dolgozót foglalkoztatni, vagy növelni rendelőnk hatékonyságát, akkor pontokat kell gyűjtenünk. Ezek a folyamatos játék során gyűlnek, legyen szó az állatkák vizsgálatáról, vagy a dolgozók irányításáról. Egy panelen kedvünkre válogathatunk a különböző bónuszok közül, mint például a második, vagy harmadik dolgozó felvétele, a türelmes páciensek, vagy az inspiráló szónoklat a beosztottak felé.

the_sims_4_2017_12_07_14_41_02.png

Nyitás előtt simünknek mindenképpen szüksége van egy munkatársra, akit több jelentkező közül választhatunk ki. Egy panelen láthatjuk ki milyen képességekkel érkezik az adott állásra. Három területben kell jónak lennie egy orvos segédnek: gyógyításban, kommunikációban és a rendelő, valamint a gépek tisztán - és karbantartásában.

the_sims_4_2017_12_07_14_37_30.png

Az új dolgozóval többféle interakciót is végezhetünk. Például elküldhetjük továbbképzésre, megdicsérhetjük, előléptethetjük, s persze mindezek ellenkezője is. A napi feladatait is irányíthatjuk. Megkérhetjük, hogy különböző zseléket és szérumokat készítsen a laborban, takarítson, vagy segítsen az állatok vizsgálatainál.

Nyitás után a beteg állatok mindig gazdijaik társaságában érkeznek a rendelőbe, akiknek a feje fölött egyből egy kis csillag jelenik meg egy számmal. Ez a szám 1-től 5-ig terjed és azt mutatja mennyire elégedettek például a környezettel, az állatok mennyire érzik kényelmesen magukat, milyen gyorsak a vizsgálatok, valamint a gyógyítás menete.

12-07-17_3-40-29_pm.png

A gazdik első lépésben beregisztrálnak egy pultnál, vagy mondhatjuk úgy is, hogy sorszámot húznak, ezután kerülhet sor a vizsgálatra. A váróban akár maga az orvos is kedvesen üdvözölheti az állatokat és ilyenkor egy felugró kis ablakban meg is tudunk pár információt kis betegeinkről.

12-07-17_4-04-16_pm.png

Ezután kezdődik a vizsgálat, amelynek eredményeit egy bal oldalon megjelenő ablakban nyomon követhetjük. Kis betegeink azonban nem mindig engedelmeskednek azonnal és karmolnak, harapnak. Ilyenkor először le kell nyugtatni őket, mert addig nem tudjuk elkezdeni a vizsgálatot. A kutyák és macskák esetében is szemügyre vehetjük például a füleket, a légzést, a szemeket, továbbá lázat mérhetünk, vagy meghallgathatjuk a szívverést.

Ha a bal oldali panelen elegendő információ (tünet) gyűlik össze, akkor pontos képet kapunk az állat betegségéről. Pl: az izzó piros orrú állatkák egy gyakori Láva Orr nevű betegségben szenvednek.

Ezeket a betegségeket a játék során egy idő után könnyen felismerheted így hamarabb is tudod majd őket gyógyítani. Minden betegség esetén más fajta gyógymódot kell alkalmaznia doktor simeinknek, amit automatikusan látni is fogunk a lehetőségek között. Vannak enyhébb egy kapszulával, parazita, bolhaölő spray-vel, vagy súlyosabb injekcióval orvosolható betegségek. Miután kis betegünk meggyógyult az állat gazdijához kell fordulni, aki kifizeti a vizsgálat és a gyógyszer árát.

A kiegészítővel több féle eszköz is rendelkezésünkre áll a gyógyításhoz, mint például a röntgengép. Ennek segítségével felvételeket készíthetünk kisállataink testéről, belső szerveiről. Ha súlyos az eset, például lenyelt valami nem ehető tárgyat kis kedvencünk, akkor egy tölcsért kap mindaddig, amíg meg nem gyógyul.

12-08-17_3-10-45_pm.png

Másik hasznos és mókás eszköz egy olyan asztal, amin különböző labor munkákat végezhetnek simeink. Ennek segítségével például a gyógyításhoz szükséges oltóanyagokat, jutalom falatokat, gyógyszereket készíthetik el.

12-08-17_3-02-36_pm.png

 

Összességében azt mondhatom, hogy igazán hangulatos és szórakoztató ez az orvosi karrier. Nap mint nap egyre több gyógyulni vágyó állatka tér be a rendelőnkbe és ha igazán ügyesek és figyelmesek vagyunk egy idő után már ránézésre megállapíthatjuk melyik milyen betegségben szenved.

Mindenképpen csak ajánlani tudom számotokra, akárcsak magát a nagy kiegészítőt. Számomra eddig ez a legvonzóbb az összes simes karrier közül.

 Készítettem még pár képet, amelyeket a galériába kattintva megtekinthettek:

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása