A The Sims Hungary Magyarország egyik legnagyobb Sims közössége. Folyamatosan megújuló tipekkel, tesztekkel és természetesen a legfrisebb hírekkel várjuk olvasóinkat.

The Sims 4: My First Pet Stuff - Játékteszt

2018/03/14. - írta: bomarty

myfirst_opet.png

A My First Pet Stuff a The Sims 4 első olyan kiegészítője, amely egy korábbi (Cats & Dogs Expansion Pack) nagyobb kiegészítőhöz kapcsolódik. Félreértés ne essék, a csomag önmagában is megvásárolható, csak a kutyák és macskák számára készült jelmezek, ruhák addig nem jelennek meg, amíg a játékos nem rendelkezik ezekkel az állatokkal.

A ruhák színesek, mintásak. Főként pólókat, pizsamákat kapunk és egy jelmezt a hörcsög fanatikus simeknek. A kisállatokra elérhetőek új jelmezek, sapkák és pár olyan ruha, amivel összeöltöztethetjük őket a simekkel.

A bútor és dekorelemek nagyon aranyosak. Természetesen főként cicás és kutyás mintákat tartalmaznak, de panda és más állatok is előbukkanak rajtuk. Az akvárium asztal az egyik legszebb eleme a kiegészítőnek (szerintem), amit akár egy modern stílusú szobába is jól beilleszthetünk. A halakat egyébként nem lehet benne etetni, vagy cserélni (csak dekoráció), viszont a macskák szívesen felugranak az asztalra és nézegetik őket.

origin_2018_03_14_8_02_31.png

origin_2018_03_14_8_02_39.png03-13-18_11-02-59_pm.png

Interakciókat tekintve kapunk négy terrárium asztalt. Vagyis ez azt jelenti, hogy nem egy tárgyon belül tudjuk kiválasztani milyen kisállatot szeretnénk, hanem az építő módban kell a számára megfelelő helyet leraknunk.

Választhatunk hörcsögöt, szürke egeret, sündisznót és egy mini bivalyt. Ahogy elnéztem a ketrecben hasonló, sőt inkább azt mondanám ugyanazokat a mozdulatokat ismétlik. Például meghempergőznek a forgácsban, mókuskerékben edzenek, mászkálnak, pörögnek, csúszkálnak a csövekben, vagy bevackolják magukat és alszanak.

03-13-18_11-12-19_pm.pngJáték közben folyamatosan nyomon kísérhetjük milyen állapotban van kis rágcsálónk, mivel egy apró felugró ablak informál minket erről. Itt figyelemmel kísérhetjük mennyire éhes és mennyire mozgékony, valamint azt, hogy szüksége van-e egy kis beszélgetésre, törődésre, játékra.
the_sims_4_2018_03_13_23_15_38.png

Érdemes odafigyelni rá mert, ha nem kap elég figyelmet kisállatunk, akkor meg is betegedhet és egy harapással súlyos kórságot adhat át simünknek. Aki hosszas szenvedés, fejfájás, láz után akár bele is halhat ebbe. Szóval nem érdemes packázni egy hörcsöggel sem!

death-2-1068x566.png

A többi állat (kutya, macska) gyakran körbe szaglássza a terrárium környékét, a macskák még is fel is ugranak a tetejére és onnan bámészkodnak. Ilyenkor nem tapasztaltam különösebb reakciót a rágcsálóktól, leginkább folytatták napi rutinjukat.

03-13-18_11-25-49_pm.png

A terráriumra kattintva több interakció is elérhető a kisállattal, ezek:

-       nevet adhatsz neki

-       beszélgethetsz vele (pl: kérdezd milyen napja van, vagy kiabálj rá)

-       tanulmányozd mit csinál

-       takarítsd ki a helyét

-       adj neki jutalomfalatot

-       töltsd újra az etetőjét (5 Simoleon)

-       játssz vele (ha nincs jó kedve megharap)

-       engedd szabadon 

A kiegészítőt azoknak tudnám ajánlani, akiknek  még nincs meg a Cats & Dogs Expansion Pack, de szeretnének egy olcsóbb kiegészítővel valamilyen állatot (egy sünit, hörcsögöt, mini bivalyt, vagy szürke egeret) nevelgetni.

Ha pedig valaki már rendelkezik az említett nagy kiegészítővel, annak inkább színesebbé, mint hasznosabbá teszi a játékot. (Szerintem!)

A My First Pet Stuff-ot az Originen tudod megvenni. Az ára 3000 Ft körül mozog.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása