A The Sims Hungary Magyarország egyik legnagyobb Sims közössége. Folyamatosan megújuló tipekkel, tesztekkel és természetesen a legfrisebb hírekkel várjuk olvasóinkat.

Itt a vég? Röpülnek az alkalmazottak a The Sims Stúdiójából!

2018/04/22. - írta: SimGuruZoli

vege_1.png

Pár nappal ezelőtt olyan információk láttak napvilágot, melyek teljesen megrengették a The Sims Társadalmát. Az EA több olyan alkalmazottat is elbocsátott a The Sims stúdiójából, akik szerves részét képezték a játéknak, és több évtizeden át fejlesztették azt.

Egyes források szerint az EA költségvetési megszorítások, és más pénzügyi okok miatt elkezdte lefaragni a The Sims Studio alkalmazottjainak számát. Többüket elbocsátották a cégtől, néhány embert pedig áthelyeztek a The Sims Mobile fejlesztőcsapatához, hiszen a játékban lévő mikrotranzakciók rengeteg bevételt hoznak az EA kasszájára. Az egyik ilyen alkalmazott Daniel Hiatt volt, ismertebb nevén SimGuruDaniel, aki Twitteren üzent követőinek:

“Hello mindenki! Úgy néz ki, hogy a Maxis-nál töltött időm véget ért. Imádtam a The Sims-et fejleszteni, és megtiszteltetés volt közreműködni egy olyan játék építésében, melyet ismertek és szerettek. Külön öröm volt találkozni, és kapcsolatba lépni mindannyiótokkal.

Vigyázzatok magatokra, Daniel”

sims-mobile.jpg

Megfigyelhetjük azt is, hogy az EA és a Maxis több éves kapcsolata megromlóban van, ami nem kevés fejlesztési problémához vezetett a közelmúltban. Egyelőre még nem tudhatjuk, hogy mi lesz a The Sims 4, és alapjában a The Sims Franchise sorsa, de ezek az események nyilvánvalóan nem a legjobb hírek a sorozat számára.

Sajnos az elmúlt hónapokban nem csak Daniel hagyta ott a vállalatot, vagy épp helyezték át a The Sims Mobile csapatához. A többség csendesen távozott, csak egy Tweetet hagyott maga után, néhányan pedig csak a LinkedIn profilukat frissítették.

render.png

Amennyiben ez a sok szörnyűség még nem lett volna elég, nem menj sehová! Egy Reddit felhasználó, fashionpolice2001, aki egy volt SimGuru-nak vallja magát, a feje tetejére állította a dolgokat a témához való hozzászólásával. 

"He didn’t leave, he got laid off, along with a slew of other Sims 4 developers. It’s the beginning of the end for the studio for sure. Sims Mobile is a total failure, there is no development on Sims 5 and the creative leadership are no longer around. They will try to pump out as many mediocre packs for Sims 4 as long as they can and will eventually close down the entire studio."

“SimGuruDaniel nem kilépett, hanem elbocsátották, más The Sims 4 fejlesztőkkel együtt. Biztos vagyok benne, hogy ez a vég kezdete a stúdió számára. A The Sims Mobile egyelőre egy totális bukás, aThe Sims 5-tel kapcsolatban pedig nincsenek fejlemények, és a kreatív vezetés is megszűnt. Az EA még megpróbál annyi középszerű The Sims 4 kiegészítőt a piacra dobni amennyit csak tudnak, majd végül bezárják az egész stúdiót”

Fashionpolice2001 további hozzászólásaiban kifejtette még azt is, hogy régen ez egy családias és szuper csapat volt, ahol mindenki azon dolgozott amin szeretett volna, viszont Will Wright (A The Sims alapítója) távozása után mindennek vége lett. Elmondása szerint eddig az aktuális alapjáték megjelenése után egyből elkezdtek dolgozni a következő szérián, de ez most nem történt meg, így semmikép sem számíthatunk The Sims 5-re. 

ea-featured-image-maxis-16-9_jpg_adapt_crop191x100_1200w.jpg

Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy akkor mégis mire számíthatunk a jövőben...? Úgy néz ki, hogy az EA jelenleg teljes erőbedobással a The Sims Mobile fejlesztésén dolgozik, valamiért a mobilos játékban látják a jövőt...sajnos szerintünk ez a rossz irány. Tényleg cserben hagyják a rajongókat és véget érnek a számítógépes The Sims szériák? Hamarosan minden kiderül...

 Forrás: simsvip.com, simscommunity.info, reddit.com, twitter.com

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása