A The Sims Hungary Magyarország egyik legnagyobb Sims közössége. Folyamatosan megújuló tipekkel, tesztekkel és természetesen a legfrisebb hírekkel várjuk olvasóinkat.

Hogyan készíts karácsonyi vásárt a simsben?

2017/12/14. - írta: bomarty

karacsony.png

Elérkezett a december és magával hozta a mézeskalács és forralt bor illatú vásárokat, amelyekkel könnyen ráhangolódhatunk a közelgő ünnepekre. Miért ne látogathatnának el hasonló helyekre és tölthetnének el egy kellemes délutánt, estét simjeink is? Tarts velem, építs lépésről-lépésre és vesd bele magad a karácsonyi forgatagba.

1a_1.png

A vásár elkészítéséhez az alapjátékra, az ingyenes Ünnep (Holiday) és a Dine Out kiegészítőkre lesz szükséged. Ha nem áll rendelkezésedre az éttermes kiegészítő akkor se keseredj el, hiszen az alapjátékkal parkként is elkészítheted hasonló stílusúra.

1. Lépés:

Válassz egy közepes méretű telket. Mivel sajnos nincs hó a játékban ezért trükköznünk kell egy kicsit. Válassz egy fehér szórófestéket és fújd be vele a telket. A négy sarkát és a közepét fesd be barnásra.

2_13.png

2. Lépés:

Tegyél fenyőfákat és tujákat a négy sarokba. Középre kerül egy díszes karácsonyfa, amit a Ctrl +Ú lenyomásával nagyíts háromszorosára.

3_10.png

3. Lépés:

Keress valami szép téglás talajt és tegyél belőle a karácsonyfa alá és középről a négy oldal felé. Mint mondtam szükségünk van a Dine Out kiegészítőre, ugyanis étteremként működtethetjük ezt a kis vásárt. Rakj középre egy recepciós pultot, majd készíts 2 téglalap és 4 kocka bódét szétszórtan a telek két oldalára.

4_9.png

4. Lépés:

A bódékra rakj zöld tetőt barna szegéllyel és fesd őket fahatásúra kívül-belül.

5_7.png

5. Lépés:

A téglalap alakú büféknél lesznek a főzőpultok és a felszolgálók számára kihelyezett tárolók, ahova vissza tudják vinni a tányérokat.

6_7.png

6. Lépés:

A vásári standok egyik oldalát töröld ki, a másikra helyezz köves kerítést. A talaj a büfékben legyen olyan, mint a karácsonyfa alatt.

7_7.png

7. Lépés:

Következik a világítás, hiszen mit is érne kivilágítás nélkül egy hangulatos karácsonyi vásár.  A standok mindegyikébe tegyél egyszerű csillárt. A külső falakra használj izzósorokat, füzéreket és a fenyők lábához is tegyél pár kinti lámpát.

8_10.png

8. Lépés:

Kapcsold be a bb.moveobjects on kódot majd tegyél pár darab álló lámpát a karácsonyfa alá, hogy az szinte tündököljön a tér közepén.

9_3.png

9. Lépés:

Rendezd be az árusító standokat saját ízlésed szerint. Bár esetünkben csak dekorációs elemként szolgálnak, viszont ha rendelkezel a Get to Work kiegészítővel, akár ezekre is helyezheted a hangsúlyt. Készíts több kisebb bódét és árulj változatos termékeket.

10_4.png

10. Lépés:

Építs egy kicsi illemhelyisgéget WC-vel és csappal. Kintre helyezz le minél több asztalt. Válassz magasított bárszékes fajtákat, mert azok jobban illenek a kinti hangulathoz. Utolsó simításként tegyél ki kukákat a büfék mellé és 2 db karácsonyi dallamokat sugárzó hangfalat a vásár két végébe.

12_2.png

 

Mivel étteremként készítettem a vásárt ezért szeretnék még pár apróságot megosztani veletek, amivel mégjobban fokozható a hely ünnepi jellege. A dolgozók öltözetét kreáld karácsonyira, téliesre. Használj pulóvereket, kabátokat, kesztyűket.

A menüben szerepeljenek forró italok (tea, kávé), vörösbor, perec, sült kolbász. Bármi olyan, amit egy kinti vásáron is megvehetnél.

14_3.png

15_3.png

Ha elkészültél öltöztesd fel simjeidet télies ruhákba és látogass ki velük erre a kellemes vásárra. Ismerkedj meg másokkal, igyál egy forró teát és hallgasd a karácsonyi melódiákat.

16_1.png17_1.png18_1.png

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása