A The Sims Hungary Magyarország egyik legnagyobb Sims közössége. Folyamatosan megújuló tipekkel, tesztekkel és természetesen a legfrisebb hírekkel várjuk olvasóinkat.

TS4: Get to Work - Kisokos: Orvos Karrier

2018/07/30. - írta: bomarty

gtworvos.png

Ebben a kisokosban a The Sims 4 orvosi karrierjéről tudhatsz meg néhány fontos dolgot. Ha érdekel a Get to Work kiegészítő és az aktív állások, akkor mindenképpen tarts velem!

1_50.jpg

Egy újabb nap a kórházban sim doktoraink számára. Egy hely, ahol tapasztalatokat gyűjthetnek, ismerkedhetnek és ahol kellő odaadással, tanulással és kitartással a legjobb orvosokká válhatnak.

Hogyan lehet sikeres simem ebben a szakmában?

Mielőtt ellátogatsz simeddel a munkahelyére célszerű fókuszált állapotba hozni. Ezt például a számítógépen a simpedia böngészésével teheted meg. Emellett a képernyő bal felső sarkában megjelenő feladatokat érdemes követni és minél többet elvégezni belőlük. Így gyorsabban juthat simed előléptetéshez és fizetésemeléshez.

5_23.png

A logikai és szerelési jártasságokat ajánlatos folyamatosan fejleszteni, mert ezekre a munka során szükség lehet, valamint nem árt jóban lenni a kollégákkal.

Milyen munkaköröket láthat el simem és hogyan haladhat előre a ranglétrán?

Kezdetben csak medikus (orvostanhallgató) lesz simed. Ekkor még csak egyszerű feladatokat bíznak rá (pl: takarítás, ebéd felszolgálása a betegeknek). Később természetesen komolyabb feladatokat is kap majd és többet is fog keresni.

Itt láthatod a karrier különböző szintjeit:

1. Szint

- munkakör, napi kereset: Orvostanhallgató, 144 Simoleon

- követelmény előléptetéshez: Tarts simeddel kétszer a munkahelyére!

- előléptetés jutalmak: Nincs

2_35.png

2. Szint

- munkakör, napi kereset: Kisegítő, 184 Simoleon

- követelmény előléptetéshez: Gyógyíts beteg simeket! (kétszer)

- előléptetés jutalmak: 192 Simoleon, Látás vizsgáló tábla, Röntgen kép, Új ruhák

7_25.png

3. Szint

- munkakör, napi kereset: Orvos asszisztens, 280 Simoleon

- követelmény előléptetéshez: Gyógyíts beteg simeket! (háromszor)

- előléptetés jutalmak: 256 Simoleon, Elérhető röntgen gép a munkahelyen, Simed másokat segítő szakmai tanácsokat adhat, Simed téves, rossz orvosi tanácsokat is adhat (3-as szintű Csínytevő jártassággal)

get-to-work-house-call.png

4. Szint

- munkakör, napi kereset: Orvos technológus, 392 Simoleon

- követelmény előléptetéshez: Diagnosztizálj egy beteget és gyógyítsd meg!

- előléptetés jutalmak: 312 Simoleon, Műtős lámpa, Orvosi futópad, Új ruhák

sims4doctor26.jpg

5. Szint

- munkakör, napi kereset: Ápoló/Ápolónő, 680 Simoleon

- követelmény előléptetéshez: Sikeresen diagnosztizálj két beteget és gyógyítsd meg őket!

- előléptetés jutalmak: 384 Simoleon, bárszék (orvosi szék), Elérhető gép nagyobb műtétekhez a munkahelyen, Lázmérés

misdiagnosis.jpg

6. Szint

- munkakör, napi kereset: Rezidens, 950 Simoleon

- követelmény előléptetéshez: Sikeresen diagnosztizálj három beteget és gyógyítsd meg őket!

- előléptetés jutalmak: 576 Simoleon, Orvosi Diploma, Megállapítható egy terhes sim esetén milyen nemű lesz a baba.

ufoka.png

7. Szint

- munkakör, napi kereset: Gyakorló (Praktizáló) Orvos, 1350 Simoleon

- követelmény előléptetéshez: Végezz műtétet három betegen!

- előléptetés jutalmak: 816 Simoleon, Irodai szék, Új ruhák

3_34.jpg

8. Szint

- munkakör, napi kereset: Orvos Specialista, 1950 Simoleon

- követelmény előléptetéshez: Vezess le egy szülést!

- előléptetés jutalmak: 1136 Simoleon, Íróasztal, Betegségekkel szembeni ellenállóság (a sim ezt jellemvonásként kapja, ezután erősebb lesz az immunrendszere és nehezebben kapja el a páciensek betegségeit)

baby.jpeg

9. Szint

- munkakör, napi kereset: Sebész, 2450 Simoleon

- követelmény előléptetéshez: Sikeresen diagnosztizálj öt beteget és gyógyítsd meg őket!

- előléptetés jutalmak: 1496 Simoleon, Csontváz

4_27.png

10. Szint

- munkakör, napi kereset: Osztályvezető Főorvos, 2800 Simoleon

- követelmény: Járjon be dolgozni!

- előléptetés (vezetői) jutalmak: 1720 Simoleon, Elérhetővé válik egy saját orvosi szoba az építés módban, aminek 7685 Simoleon az ára

ts4_yt_thumb_ep1_malpractice_web_v1.jpg

Hogyan jut el egy beteg sim az orvosi szobáig? :D (Két lábon)

A gyógyulásra vágyó simek a nap folyamán különböző betegségekkel keresik fel a kórházat. Érkezéskor a bejáratnál álldogálnak, míg egy orvos be nem kíséri őket a betegszobába. Csak akkor kapnak ágyat, ha azok tiszták. Ez azt jelenti, hogy egy fóliát el kell igazgatni a fekvőhelyen, így az szabaddá tehető. A bejáratnál van egy recepciós pult is, ahonnan ritkán hangos bemondóból kapunk utasítást (például, ha az orvost házhoz hívják sürgős esethez). A beteg simek ezután türelmesen várnak a vizsgálatra az ágyukon ülve.

hospital.jpg

Milyen vizsgálatokat végezhetünk a simeken?

Vannak alapvizsgálatok, mint például megkérdezhetjük a simeket milyen az általános egészségi állapotuk, meghallgathatjuk a szívverésüket, megnézhetjük a pupillájukat, vagy a fülüket, illetve idővel lázat is mérhetünk. Nyál mintát vehetünk, amit egy laborban tud kielemezni simünk és aminek eredményeit egy számítógépbe tudja rögzíteni. Eleinte ezek eredményeit át kell adnia a (tapasztaltabb) kollégáinak, később viszont önállóan és szabadon lehet végezni és gyógyítani a tünetek általi betegségeket. Gépek segítségével vizsgálhatjuk a kondíciót (futópadon), a teljes testképet (röntgen gépen), majd levezethetünk komolyabb műtéteket, vagy akár szülést is, illetve néha előfordul, hogy sürgős esetekhez ki kell menni házhoz.

01_4.jpg

Milyen betegségeket kaphatnak el a simek?

Természetesen többféle tünettel érkezhetnek a simek a kórházba és némelyik elég látványos. A betegségeknek más testi és egyéb elváltozással (pl: nevetéssel) járó jelei vannak, amiket idővel könnyű felismerni.

Rashes

Elég gyakori nyavaja, főleg kiütésekkel jár és könnyű összekeverni az Itchy Plumbob nevű betegséggel. 3 típusa van: vörös foltok, narancssárga - zöld foltok, tigris csíkok

doctor-sick-patient.jpg

Sweaty Shivers

Viszketéssel járó betegség. Könnyen rá lehet mondani, hogy nem beteg a sim, mert néha elkezd vakarózni, utána sokáig semmit nem csinál.

2_36.png

Bloaty Head

A betegnek fejfájása van és gőz jön ki a füléből. Néha itt is előfordulhat narancssárga és zöld folt a simek testén, ezért összekeverhető a Rashes-al, viszont ilyenkor a fület kell nézni, ebből lehet tudni, hogy erről a betegségről van szó.

bloaty.png

Starry Eyes

A simek ilyenkor leginkább maguk körül csapkodnak, szédülnek és csillagok jelennek meg a fejük fölött. Az örvénylő foltok is árulkodóak lehetnek.

illness.png

Llama Flu

Ezt a betegséget leginkább az általunk ismert megfázáshoz tudnám hasonlítani. A betegnek fáj a feje, lázas, köhög, tüsszent. Ezt is kísérhetik narancsos-zöldes kiütések.

llamaflu.jpg

Gas and Giggles

A beteg véletlenszerűen kacarászik, bolondozik. Néha tigris csíkos kiütésekkel jár a betegség. Ha a nevetése nem természetes a simnek, akkor nagy a valószínűsége, hogy ebben szenved.

ill.jpg

Triple Threat

Hasonló a Llama Flu-hoz, mivel köhögés kíséri. Emellett még a szédülés az egyik fő tünete, azonban nem kíséri láz a betegséget. Nehéz felismerni, viszont súlyos, ugyanis csak műtéttel gyógyítható.

9_15.png

Itchy Plumbob

Annyiban különbözik a Rashes – tól, hogy sokkal több kiütés van a simek testén. Fajtáját tekintve ugyanaz és a tünetek is hasonlóak.

05-09-17_7-33-34-pm.png

Burnin' Belly

Hasfájással, néha lázzal járó betegség. Talán ez a legritkább, amit egy orvosi karrier alatt diagnosztizálhat a sim, viszont súlyos betegség és műtéti úton gyógyítható.

05-04-15_7-16nbsppm-2_zpsc5fkrpvz.png

Mivel gyógyítható egy betegség?

A könnyebb lefolyású betegségek egy gyógyszerrel, vagy injekcióval orvosolhatók, míg a komolyabbak esetén műtéti beavatkozás szükséges.

ts4_2015-04-04_13-22-18-73.jpg

Hogyan zajlik egy szülés a kórházban?

A karrier hatodik szintje után orvos simünk megállapíthatja milyen nemű lesz a születendő gyermek mielőtt a terhes simet bekísérik a kórterembe.

Tipp a születendő csecsemő nemének befolyásolására:

Ha lányt szeretnél: Simed egyen epret és hallgasson pop zenét

Ha fiút szeretnél: Simed egyen répát és hallgasson alternatív zenét

A kórházba érkező terhes simet a műtőbe kell kísérni és itt a műtőasztalon tudja levezetni a szülést az orvos. (8-as szint után)

ts4-2015-04-06-16-40-07-19_1.jpg

Próbáltam összegyűjteni a legfontosabb dolgokat az orvosi karrierrel kapcsolatban! Remélem segítségedre voltam ezzel a kisokossal és kedvet kaptál a játékhoz! Minden esetre ezzel a munkával elég sok Simoleonra tehetünk szert, szóval érdemes belevágni!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása