A The Sims Hungary Magyarország egyik legnagyobb Sims közössége. Folyamatosan megújuló tipekkel, tesztekkel és természetesen a legfrisebb hírekkel várjuk olvasóinkat.

Miért készül ilyen sok "haszontalan" kiegészítő?

2018/01/13. - írta: SimGuruZoli

haszontalan.png

Akinek valaha is köze volt a Sims-hez, tudja, hogy kiegészítők nélkül soha nem lesz teljes a játék. Nagyjából mindegyik szériánál ugyan azokat a dolgokat látjuk viszont, mint az előzőben, csupán át vannak egy kicsit fényezve és rendezve a cuccok. Ez alól a The Sims 4 sem kivétel, melyhez már rekordmennyiségű, huszonhárom kiegészítő lett bejelentve. 

De miért? Tehetjük fel a kérdést. Esetleg a tartalom is több, vagy csak le akarnak minket húzni a gyártók? Nos...a válasz nem ilyen egyszerű. 

polls_8.png

A The Sims 3-ban két típusú kiegészítőt ismerhettünk meg, a Cuccos Csomagokat és a Kiegészítő Lemezeket. Az előző az olcsóbb, kevesebb tartalommal járó kiegészítő volt, az utóbbi pedig a drágább, több újítást hozó csomag. Kiegészítő Lemezből tizenegy, míg Cuccos Csomagból kilenc jelent meg, mindegyik magával hozva saját játékélményét. Azt mondhatnánk, hogy ez így szuper volt, de nem...sokkal többen panaszkodtak miattuk mint azt bárki is gondolná. Hiszen a nagy csomagokban rengeteg tartalom volt, melyeket sokan alig használtak ki, a kisebbekben, pedig túl kevés - az árukhoz viszonyítva. Menet közben az EA már nem változtathatott, így meg kellett várniuk a következő széria megjelenését.

maxresdefault_13.jpg

A The Sims 4-ben, a már jól ismert Kiegészítő Lemezek és Cuccos Csomagok mellett, érkezett egy harmadik típusú kiegészítő, a Játék Csomag, mely a tökéletes egyensúlyt hivatott létrehozni a drágább és olcsóbb kiegészítők között. 

ul_sims_bowling.jpg

Viszont egy harmadik típusú kiegészítő bevezetése nem volt elég. Fogták a The Sims 3 egyes Kiegészítőit, kiragadtak belőlük egy részletet és meg is alakult egy Cuccos Csomag a The Sims 4-ben. Ilyen pl. a Január 16.-án megjelenő Laundry Day Stuff, mely a The Sims 3-ban az Álomállások kiegészítő része ként vált ismerté. De megemlíthetném még a Bowling Night Stuff-ot is, melynek elemeit az Egyetemi Évek kiegészítőben láthattuk előszőr. 

sims-4-fitness-screen-render.jpg

Megoldás lehet-e ez a felosztás a korábban felmerült problémákra? A válasz bármennyire is meglepő, de igen! Hiszen egyiket sem kötelező megvenni, és a rengeteg Stuff-nak köszönhetően magunk alakíthatjuk játékunk világát. Pontosan csak az lesz benne amit mi akarunk, nem lesznek fölösleges tartalmak, melyek zavarnának vagy csak szimplán nem érdekelnének.

Tehát hiába a felháborodás, ugyan olyan minőségű tartalmakat kapunk mint eddig, csupán több részre bontva, melyeket bármikor össze legózhatunk. 

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása