A The Sims Hungary Magyarország egyik legnagyobb Sims közössége. Folyamatosan megújuló tipekkel, tesztekkel és természetesen a legfrisebb hírekkel várjuk olvasóinkat.

TS4: Get to Work - Kisokos: Aktív állások

2018/07/16. - írta: bomarty

aktiv.png

A The Sims 4-ben simeink munkába járása alap esetben a játékos kizárásával történik, vagyis a sim elindul reggel, eltűnik a szemünk elől, majd a műszak végeztével újra előkerül. Ebben a kisokosban a Get to Work kiegészítő aktív állásairól lesz szó. Ha szeretnéd megtudni mit is jelent ez, akkor tarts velem.

gettowork.jpg

Hogyan csatlakozhat simem az orvos, detektív, vagy tudós karrierek valamelyikéhez és milyen munkahelyekre tudom elkísérni?

A kiegészítő segítségével három új aktív állás: az orvos, rendőr és a tudós kerül be a játékba. Az adott állásra ugyanúgy telefon, vagy számítógép segítségével jelentkezhetsz, mint a kiegészítő nélküli karrierek esetén. Itt megtalálsz minden fontos adatot a munkáról, például azt mettől-meddig dolgozik simed, mennyit keres és mikor lesz szabadnapja. Ez a három szakma egy elven alapszik, míg másik kettő (fotós, bolti eladó) már sokkal kötetlenebb és ott több mindent irányíthatsz. Tehát kórházba, rendőrkapitányságra és kutatóintézetbe tudod elkísérni simed a Get to Work kiegészítővel.

Mit jelent az, hogy elkísérhetem a simem a munkahelyére?

Munkakezdéskor választhatsz, hogy csatlakozol, vagy egyedül küldöd el simed dolgozni. Ha egyedül megy dolgozni akkor minden ugyanúgy fog működni, mint az alap állások esetén, vagyis munka végén haza megy a simed, illetve napközben lent a simed profil ikonján megjelenő kis táskára kattintva kiválaszthatod mit csináljon a munkahelyén. Ha vele tartasz, akkor elutazik a munkahelyére, ami speciális telekként csak a munkaidő alatt érhető el. 

the_sims_4_2018_05_03_7_38_33.png

Mik találhatóak a simek munkahelyén?

A munkahelyek direkt úgy vannak kialakítva, hogy az adott álláshoz szükséges eszközök rendelkezésre álljanak a simek számára. Kórház esetében például megfelelő gépek, ágyak a betegeknek, labor, míg a rendőrségen kihallgató szoba, börtön, iroda, vagy nyomtérkép vár ránk.

Ezeket a telkeket alapjában véve nem módosíthatod, viszont egy csalás bb.enablefreebuild segítségével saját stílusodra formálhatod. Itt megjegyezném, hogy az állások interakciós tárgyait is feloldhatod egy kóddal: bb.showhiddenobjects

Mit kell tennem miután simem elkezd dolgozni?

Amint megérkezel simeddel a munkahelyre a bal sarokban megjelenik egy kis ablak, amely különböző feladatokra kér meg. Ezek a tevékenységek direkt úgy vannak kialakítva, hogy teljesítésükkel egyre közelebb juss az előléptetéshez. Eleinte könnyebb feladatokat fog kapni simed, mint például beszélgessen a munkáról, fizetésről a kollégákkal, vagy mossa fel a padlót, igyon egy kávét. Később azonban már a munka jellegétől függően fontosabb feladatokat kell simednek ellátnia, mint például tartóztasson le valakit az összegyűjtött nyomok alapján, vagy csináljon végig egy műtétet, diagnosztizáljon egy betegséget.

Meddig tart egy munkanap? Mikor mehet haza a simem?

A feladat sávban (bal felső sarokban) láthatsz egy idősávot is, ami az adott napból addig eltelt időt jelzi. Ha az adott nap végén, vagy közben az idősávban lévő kerek részbe kattintasz beállíthatod, hogy simed hamarabb haza menjen, vagy maradjon még pár órát túlórázni. Természetesen mondanom sem kell, hogy melyiket díjazza jobban a munkahely.

05-03-18_11-42-56_am.png

Mi van akkor, ha egy családban több simnek van aktív állása?

Ha több simednek is aktív karriert választanál (pl: az apát rendőrnek, az anyát tudósnak, vagy mindkét szülőt orvosnak szánod), akkor egy nap csak az egyik simet kísérheted el. Ha a kiválasztott simeddel dolgozni mész a másik aktív karrierben dolgozó simed is munkába megy (automatikusan), majd hazatér műszak után. Ilyenkor érdemes felváltva követni őket a munkába, így mindkettő állásába és munkahelyére beláthatsz.

Irányíthatom a többi simem, mialatt az egyikkel a munkahelyen vagyok?

Mialatt folyik a munkanap az aktív karrierben, csak közvetve tudod irányítani a többi simet. Vagyis a simed profil ikonján megjelenő kis táskára kattintva kiválaszthatod mit csináljon másik simed a munkahelyén, vagy az iskolában.

the-sims-4-get-to-work-pc-cd-key-1.jpg

A munkahelyen megismert simek később is elérhetőek?

A munkahelyen kötött kapcsolatok, legyen szó baráti, vagy romantikus viszonyról a simek hétköznapjaiba is tovább vihetőek. Így például egy előléptetést, születésnapot vagy ünnepet is eltölthet simünk a kollégái társaságában. A szabadnapjain szintén összefuthat velük egy baráti italozásra, beszélgetésre, vagy akár be is próbálkozhat valamelyik kollégájánál egy romantikus randevúval.

Remélem tetszett nektek ez a kisokos, ami a Get to Work kiegészítő első kis kézikönyve volt. A továbbiakban megismerkedhetsz az aktív szakmák mindegyikével részletesen.

Tarts velem akkor is!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása