A The Sims Hungary Magyarország egyik legnagyobb Sims közössége. Folyamatosan megújuló tipekkel, tesztekkel és természetesen a legfrisebb hírekkel várjuk olvasóinkat.

The Sims 4: Laundry Day Stuff - Játékteszt

2018/01/18. - írta: bomarty

laundry.png

Elkészült a 2018-as év első kiegészítője, melyet a játékosok és a készítők közösen hoztak össze. Több körös szavazás, válogatás és együttműködés gyümölcse a Laundry Day Stuff (Mosási Nap), ami igazán rusztikus és vidéki hangulatúra sikerült mind a bútorok, mind a ruhák tekintetében. Ebben a cikkben górcső alá veszem, hogy mit is nyújt számunkra maga a kiegészítő, vajon beváltotta-e a hozzá fűzött reményeket és tényleg a játékosok szavazatait alapul véve készült el?

maxresdefault_14.jpg

A ruhák tekintetében laza, kicsit hippis beütésű öltözeteket kreálhatunk. Ezeket kombinálhatjuk sportos, strandolós, hétköznapi darabokkal. A női simekre főként új toppokat, míg a férfi simekre színes pulóvereket kapunk. Pár darab olyan, mintha kicsit gyűrött és koszos lenne, ezt kihasználva készíthetünk akár szegénykés öltözetű simeket is.

l1.png

A bútorok és dekorációk nagyon rusztikus hatást kölcsönöznek simeink otthonának. Az anyagukat tekintve nagy részük fából készült, szőtt vagy fonott. A mosáshoz szükséges gépek, dekorációk hihetetlenül színesek és könnyen összevariálhatók. A mosó és szárítógépek, a lavór, a különböző kisebb-nagyobb dekor tárgyak (öblítős flakon, akasztós seprű tartó, vasalóállvány) mind-mind nagyon változatosak. 

l2.png

l3.png

Amint elkezdtem a játékot egyből a mosógépre kattintottam természetesen, ezzel azonban csak akkor tudunk mosni, ha a simek már bedobálták a ruháikat.

Pár lépésben leírom milyen interakciókat és milyen sorrendben tudsz a kiegészítővel elérni:

Először szükséged van egy adag szennyesre, ezért keresned kell egy szennyes tartót. Nem mindig talál benne simünk ruhákat elsőre, ezért ajánlatos átöltöztetni, vagy vidd el futni egy körre, hogy jól megizzadjon és lám egyből lesz is szennyese. 

Ezután a kosárra kattintva két dolog elérhető: a mosás és a zsebek átkutatása.

01-17-18_11-30-44_pm.png

Mosás esetén használhatsz gépet és egy lavórt, amiben a sim kézzel sikálja a ruhákat. Első körben ajánlatos a gépet kipróbálni. A simek bepakolják a ruháikat a szennyes kosárból elindítanak egy mosást, valamint kiválasztható, hogy mosás után géppel, vagy kézi teregetéssel szeretnének szárítani.

01-17-18_11-32-00_pm.png

A gépi mosás akár az életben, úgy a játékban is több órán át is tarthat. Mialatt a gép tárcsája forog a simek végig követhetik ezt. Bár előfordul, hogy annyira bámulják, hogy kicsit kótyagossá is válnak tőle. A felnőttek mellett egyébként a gyerek simek is ugyanúgy besegíthetnek a mosásba, amivel nő a felelősség tudatuk. (Parenthood kiegészítővel)

01-17-18_11-09-37_pm.png

01-17-18_11-11-25_pm.png01-17-18_11-17-20_pm.png

Egy másik módja a ruhák tisztításának a kézi mosás. Mondanom sem kell, hogy ez aztán tényleg igazi vidéki jelleget sugároz. A sim letérdepel, szappannal és surolókefével órákon át sikál. Bár nagyon szórakoztató és közben sokszor meg-megáll és kifújja magát a sim, azonban könnyen el is fárad és a kezeit fájlalja. Mire végez kényelmetlenül érzi magát és csurom vizesen teregeti ki a ruhákat.

Ha már teregetésről van szó, akkor még annyit, hogy kézi mosás után több órán át, akár egész este csöpögni fognak a ruhák a szárítón, ezért ilyenkor érdemes gépbe szárítani. Ha a simek viszont géppel mosnak és úgy teregetnek, akkor hamarabb beszedhetik és elpakolhatják a ruhákat.

A mosógép mellett kapunk még szárítógépet is, ahova természetesen a vizes ruhákat lehet bepakolni. Abban az esetben, ha hamar szedjük le a kötélről, vagy vizesen vesszük ki a gépből és esetleg visszadobjuk a kosárba, vagy a földre, akkor minden csurom víz lesz és amíg nem szárítjuk meg a ruhákat leginkább egy nagy tócsa lesz körülöttük. Miután tiszta és száraz minden ruha simünk összehajtva kézbe fogja és elpakolja azokat.

01-17-18_11-38-38_pm.png

A végére érdekességként még annyit, hogy a mosó és szárító gépek áruba bocsájtásával akár elektronikai boltot is nyithatunk (Get to Work kiegészítővel), vagy mosodát. Utóbbit kávézó, vagy akár egy italbár telekén is elkészíthetjük, ahol simeink közösségi helyeken moshatnak. Csak mindig rakd a tárolóba a piszkos ruhákat mielőtt ellátogatsz egy ilyen helyre, vagy egy kód segítségével is elérhető debug-ként (bb.showhiddenobjects) jó pár adagnyi szennyes.

01-18-18_12-29-24_am.png

Remélem segítséget tudtam nyújtani számodra a Laundry Day Stuff ismertetésével kapcsolatban. A korábbi szavazások tekintetében nem csalódtam. Számomra teljesen a megálmodott ruhák, bútorok, dekor elemek, interakciók köszönnek vissza és témáját tekintve úgy gondolom, hogy bármelyik mosni vágyó játékos igényeit kielégíti.

Ha elnyerte tetszésed a Laundry Day Stuff, akkor az Originen keresztül tudod megvásárolni. A kiegészítő ára 3000 Ft körül mozog. Jó szórakozást hozzá!

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása