A The Sims Hungary Magyarország egyik legnagyobb Sims közössége. Folyamatosan megújuló tipekkel, tesztekkel és természetesen a legfrisebb hírekkel várjuk olvasóinkat.

The Sims 4: A Csodagyerek - Kihívás

2018/05/02. - írta: bomarty

csoda.png

A kihívás háttér története:

Tisztelt sim polgár!

Ön véletlenszerűen lett kiválasztva, s ezáltal lehetősége nyílik részt venni Csodagyerek Projektünkben. A kormány által bejegyzetten ön jelenleg nem házas, de a közeljövőben (a visszaküldött kérdőíve alapján) szeretne gyereket vállalni. Nos, mi talán orvosolhatjuk mindkét problémáját.

04-27-18_7-09-46_pm.png

Felajánljuk önnek, hogy egy korban, jellemben, gondolkodásmódban hasonló személlyel ismerkedjen meg, akivel mind szellemileg, mind genetikailag összepasszol.

A projekt által biztosítunk önnek 22.000 Simoleon támogatást, illetve korlátlan összeget lakberendezésre. Továbbá kiválaszthat egy kényelmes önkormányzati lakást és segítségünkkel munkalehetőségek közül is választhat.

A program részeként nincs más dolga, mint az ön által kiválasztott legmegfelelőbb társsal gyermeket vállalni. A született gyermekre ezután különleges figyelemmel kell tekinteni és a képességeit kiaknázva maximálisan a lehető leghatékonyabban nevelni, hiszen ő lesz Csodagyerek Projektünk főszereplője.

Miután megszületik önnek az egész életét arra kell áldoznia, hogy a lehető legsikeresebb és legkiemelkedőbb legyen több területen gyermeke. Osztatlan figyelmet, valamint sok-sok segítséget igényel majd, ezért kérem jól gondolja át döntését, mielőtt aláírja beleegyező nyilatkozatunkat.

Ez egy verseny, ezért kötelességem tájékoztatni, hogy több száz másik pár is versenyben van azért, hogy az ő gyermekük legyen a Projekt győztese. Mutassa meg, hogy az ön segítségével milyen sokra viheti gyermeke és mi ezért tisztelettel, elismeréssel és pénzzel jutalmazzuk önt. nyilatkozat.png

A kihívás célja:

Egy felnőtt sim pár vállaljon gyermeket. Miután megszületett minden jártasságban próbáljon meg maximálisan teljesíteni, még mielőtt elérné a felnőttkort.

A kihívás kezdete:

- A kihíváshoz nincs szükség kiegészítőre!

- Készíts egy férfi és egy női simet, mindketten legyenek felnőttek!

the_sims_4_2018_04_27_14_14_45.pngthe_sims_4_2018_04_27_14_14_31.png

- Lehetnek emberek vagy földönkívüliek, de vámpírok nem!

- Szobatársi kapcsolatot kell nekik beállítani! (Roommates)

- Bármilyen nevet, stílust, jellemet és életcélt választhatunk nekik!

- Miután készen van a két sim költöztessük be őket egy szabadon választott telekre!

- Építésnél csak a katalógusban szereplő tárgyakat használhatjuk. Karrierjutalmakat, gyűjthető, vagy feloldható tárgyakat nem tehetünk le!

- Építés során használhatunk pénzkódot! (motherlode, money500000)

A kihívás menete:

- Mielőtt az időskort elérik a pár vállaljon gyereket!

- Formalitásból összeházasodhatnak, de nem kötelező!

04-27-18_7-02-12_pm.png

- Kezdésnél az államtól kapott 20.000 Simoleonból éljenek, amit egy kód segítségével tudsz elérni! (money 20000)

- Ha nagyon megszorulnak, akkor kapnak „támogatást”, ezt három alkalommal veheted igénybe! (kaching – 1000 Simoleon)

- Több gyereket is vállalhatnak, de az első lesz hivatalosan a Csodagyerek, ezért rá kell fordítani a legtöbb figyelmet!

- A terhesség alatt az anyának a lehető legjobb körülményeket kell biztosítani és az apának ellátni, vagyis főzni rá, takarítani, beszélgetni vele...stb.

- Miután megszületik a Csoda Gyerek az egyik szülő vállalhat munkát, viszont a másiknak folyamatosan mellette kell maradnia! (Nem hívhat dadát.)

- Ha a pár időskorba lép mielőtt megszületne a gyerek, vagy elveszik a gyereket a családtól, esetleg meghal, akkor a kihívást elbuktad!

A kihívás szabályai:

- Nem használhatsz a felsorolt építős és háromszor igénybe vehető támogatáson kívül más kódot, vagy egyéb más jellegű csalást!

- Nem használhatsz olyan modot, amivel esetleg igazságtalan előnybe kerülne az elsőszülött csodagyereked!

- Az életkort és hangulatot befolyásoló tárgyak, bájitalok, beállítások mind tilosak! (Itt gondolok például bájitalokra, tehénnövényre, idő előtti születésnapokra.)

- Ha az egyik szülő meghal nem hozhatod vissza szellem formában, viszont könyöröghetsz a Kaszásnak, hogy hagyja életben!

- A dolgozó szülő a Get to Work által érkezett karriereket (orvos, rendőr, tudós) is választhatja és a gyerek születése előtt elkísérhetjük munkába, de utána már nem!

- Nem költözhetsz ki, vagy át egy másik házba!

- Nem fogadhatsz örökbe, minden született gyermek saját kell legyen!

- Az elsőszülött, vagy ha több gyerek is van a családban akkor azok életcélját, jellemét szabadon választhatod!

- Az élettartam (Lifespan) normál hosszúságú legyen!

- A család nyithat boltot is, de minden látogatásnál magukkal kell vinniük a csodagyereket! (Szóval ez elég szenvedés!)

- Összefoglalva, amint a gyerek megszületik minden játék során folyamatosan szem előtt kell lennie!

Pontozás: (A pontok csak a Csodagyerekre vonatkoznak, ha több gyerek van a családban őket ebben az esetben nem kell figyelembe venni!)

1 pont – Minden készségpontért, legyen szó tipegő, gyerek, vagy tini simről. 

3 pont – Minden készségnél elért tizedik szint teljesítése után. (Szóval egy készség befejezése után részenként 10 + bónusz 3, azaz 13 pontot lehet szerezni)

Ha rendelkezel a Parenthood kiegészítővel, akkor hatással lehetsz gyereked magatartására és az itt elért eredményekért is pontot kaphatsz. Minden pozitív jellemvonás teljesítése után jár 3 pont. Ha pedig valamelyik teljesen lenullázódik, vagyis negatív irányban a legrosszabb tartományba lép, akkor a 3 pont levonásra kerül az eddigi pontjaidból.

10 pont – Minden megkapott jellemvonásáért. (Ez garantáltan 40 pont mire fiatal felnőtt lesz, mivel az életcéljához kapott jellemvonását is be kell számítani!)

10 pont – Ha el tudsz érni egy bónusz jellemvonást tipegő korban

5 pont – Ha minden készséget 5-ös szintre fejlesztesz tipegő simednél (Ide értve a 3 szintű bilizési jártasságot is!) 

2 pont - “Clean Diaper Club” bónusz, ha a tipegő egyszer sem használja a pelenkáját (Itt megjegyezném, hogy ha a tipegő nem használja a pelenkát, vagyis bilizik, akkor csere nélkül a következő alkalommal, ha már egy kicsit pisilnie kell automatikusan azt fogja használni, ezért bilizés után a szülők ki kell cseréljék az üres pelust! Illetve különösen figyelni kell alvás közben, ugyanis ilyenkor is automatikusan fogja használni a tipegő.)
04-29-18_4-01-40_pm.png

5 pont – Mire befejezi az iskolát kitűnő tanuló. (A student, ha csak a B-t sikerül elérni, akkor sajnos nem jár pont.)

Ha a tini sim munkát vállal, akkor azért is kaphat pontokat. A pontok ilyenkor a tini első munkanapjától számítanak addig a napig, amíg fiatal felnőtt nem lesz és ki nem járja az iskolát. Tehát minden ledolgozott nap 1 pontot ér. Viszont, ha felmond a munkahelyén, vagy kirúgják, akkor ezek a pontok törlődnek.

5 pont – Minden aranyérmes szülinapi buliért.

 A kihívás vége:

Amint az első gyerek eléri a fiatal felnőttkort véget ér a kihívás! Ha szülinapi bulit szervezel ilyenkor, akkor a buli végéig kell számolni a pontokat. Miután megkapja az életcélját és nincs már több dolgod vele kiköltöztetheted egy saját házba és tovább játszhatsz vele.

Garantálom, hogy nagyon izgalmas lesz egy olyan simet irányítani, aki ennyi mindenhez ért. Ha szeretnéd feltöltheted a galériába a végső pontszámmal, valamint a WonderChild hashtag – el ellátva a leírásban.

A szülők ezután kapjanak pénzt a további életükhöz (motherlode kód) és a gyerek is korlátlanul építkezhet az új lakásában. A gyerek életét a berendezkedés után kezdje ugyanúgy 20.000 Simoleonnal, mint a szülei.

Amikor először láttam ezt a kihívást már alig vártam, hogy az én apró-cseprő simemből egy igazi csodagyereket neveljek. Vért izzadtam néha, például a pelenkáknál, hogy nehogy bepisiljen, de közben nagyon sokat nevettem és jól szórakoztam.

Hasonló emlékezetes pillanatokat kívánok neked is!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása