A The Sims Hungary Magyarország egyik legnagyobb Sims közössége. Folyamatosan megújuló tipekkel, tesztekkel és természetesen a legfrisebb hírekkel várjuk olvasóinkat.

Így építs és vezess egy sikeres éttermet!

2018/08/23. - írta: domcs

michelin.png

Sziasztok! Kellemes csütörtök estét mindenkinek! Ma egy éttermes cikket hoztam nektek, melyben megtanulhattok éttermet vezetni, és készíteni is.

Első lépésként a telefon, vagy a gép segítségével megtaláljátok az étterem vásárlás funkciót, ami akkor elérhető, ha Dine Out kiegészítő birtokában vagytok. Ki kell választanotok a telket, amit szimpatikusnak találtok. Fontos megemlíteni, hogy egy háztartásnak több étterme is lehet. Akár létrehozhatsz egy gyorséttermet, és egy rendezvényekre szakosodott éttermet is, nyilván a berendezésen, és a képzeleteden múlik minden.
Miután ez megvan, és megvásároltad az éttermedet, pénzt kell a "számlájára" utalnod. Ebből fogod fedezni az építkezést, az ételeket, a "rezsit", illetve az alkalmazottak bérét is. Ide bármikor küldhetsz, vagy vonhatsz le pénzt, ha a háztartásodban elég simoleon van.

 

Kapsz egy listát, hogy mit kell kötelezően beépíteni az épületbe. Nyilván ezekből többet is letehetsz!

  • 1 WC + 1 mosdó -> A Simeknek szükségük van nemenként legalább egy mellékhelyiségre, ahol elvégezhetik sietős dolgaikat. Figyelj arra, hogy ez jól el legyen különítve az étkezőrésztől.
  • 4 étkező alkalmatosság (asztal, bárszék, bárpult, stb.) -> Az asztaloknál és a székeknél több olyat is találtok, ami a Dine Out kiegészítővel érkezett.
  • 1 Chef Station (ez tartalmaz tűzhelyet, mosogatógépet, edényeket) -> Itt fog munkálkodni az általunk felvett séf.
  • 1 Waiter Station (pincér állomás) -> A pincér felveszi a vendégek asztaligényét, és elkíséri őket odáig.
  • 1 Host Station (vendéglátói állomás)
  • 1 mosogatógép

A vendégek elégedettségi szintjét egy csillag jelzi a fejük fölött. Ebben található egy szám, amely 1-5 skálán jelez, a csillag színe is képes változni. Nem szeretnek sokat várakozni, illetve az étel minősége is meghatározó tényező. Minden kuncsaft 3-as csillagszintről indul.

Te, mint az étterem tulajdonosa segíthetsz, illetve beszélhetsz a vendégekkel. (Ezzel időt is nyerhetsz, és tovább fent képesek tartani a jó pontokat.) Fontos megjegyezni, hogy az elején minden étterem problémákkal fog küzdeni, és valószínűleg veszteséges lesz. Minél elégedettebbek a vendégek, annál több pontot kap az étterem, ezzel pedig kiváltságokat szerezhetsz.
Az ételeket is ki tudod választani, itt érdemes az elején egyszerű, könnyen elkészíthetőeket választani, ugyanis az alkalmazottaid sem lesznek profik! A nálad dolgozókat motiválhatod előléptetéssel, ennek hatására fejlődni fognak bizonyos képességeik. Képzésükkel akár később díjnyertesek is lehetnek a nálad dolgozók. Az előnyök közé tartozik a jobb kommunikációs képesség, kevesebb az elkövetett hiba. Ez most kerül több pénzbe, de később kifizetődő lesz, és hatalmas profitot fog jelenteni.

Remélem, tudtam segíteni nektek a saját éttermetek beindításában! :)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása