A The Sims Hungary Magyarország egyik legnagyobb Sims közössége. Folyamatosan megújuló tipekkel, tesztekkel és természetesen a legfrisebb hírekkel várjuk olvasóinkat.

The Sims Mobile - Játékteszt

2018/03/08. - írta: SimGuruZoli

the_sims_mobile.png

Több mint tíz hónapnyi tesztelés után, 2018. Március 6.-án világszerte is megjelent az EA új mobilos életszimulációs játéka, a The Sims Mobile. Az utóbbi két napban rengeteget játszottam a játékkal, úgyhogy nézzük milyen újdonságokkal vár minket a The Sims 4 és a The Sims FreePlay szerelemgyereke.

Első élmények:

A játék letöltése és megnyitása után egyből a Create-a-Sim fogadott. A ruhák, hajak és kiegészítők a The Sims 4 játékosainak nagyon ismerősek lehetnek, hiszen ugyan azokat a fazonokat kapjuk meg a telefonos játékban is. Kezdésként nincs túl sok választási lehetőségünk a ruhák és hajak terén, viszont a szintlépések során egyre több mindent oldhatunk fel. Szerencsére a Sim fejét és testét nagyon részletesen testreszabhatjuk, akár csak a The Sims 4-ben. 

014de28e1a1a3ea1e281cdc439369bc2c8b219a1fc.jpg

A Sim létrehozása után beköltözhetünk aprócska otthonunkba, a játék körbevezet minket a fontosabb dolgok között és felajánlja, hogy simünk vállaljon munkát. A munkahelyeken simünk magától dolgozik, de besegíthetünk neki, hogy hamarabb végezhessen. Ha segíteni szeretnénk neki, különböző interakciókat kell végrehajtanunk, melyek 1 vagy 2 energiába kerülnek. Az interakciókért XP-t kapunk, melyek 3 vagy 6 percet vonnak le a sim alap munkaidejéből.

Néha az interakciókat jelző csillagok átalukulnak úgynevezett Rizikós Műveletekké melyek már 3 energiába kerülnek. A jobb felső sarokban található mérce mutatja, hogy mennyi az esély arra, hogy simünk jól teljesít. Érdemes megvárni míg egészen a zöld sávra húz, hiszen akkor akár háromszor több XP-t is kaphatunk egy általános interakcióhoz viszonyítva. Ha simünk ennek ellenére is beégeti magát sem történik nagy baj, csupán a műveletért sokkal kevesebb XP-t kapunk, így úgymond elpazaroltunk három energiát. 

Egy simnek összesen 30 energiája lehet, melyek a legtöbb interakcióval fogynak. Az energia magától is töltődik (3 perc alatt 1), de ha nem bírunk várni, egy nap egyszer elmehetünk a simünkkel egy gyors alvásra, egy felpörgető zuhanyra, vagy egy lazító fürdőre melyek másodpercek alatt töltik vissza az energia egy részét. Ezeken kívül megehetünk egy varázsmuffint is, mely azonnal visszatölti az energiát. 

01bfa2f761883f6c9b20b3f2452d304931f806aa0b.jpg

Az első munkanap után kell kiválasztanunk simünk első tulajdonságát. Mindegyik tulajdonság más és más bónuszokat ad, de a játék elején érdemes az Ambitious-t választani hiszen így a munka közben több XP-t és Simoleont kaphatunk. 

01127bc1eb747502fb9499af935233fb920167f362.jpg

A negyedik szint elérése után feloldhatjuk a város harmadik kerületét, és lehetőségünk adódik rá, hogy készíthessünk simünknek egy szobatársat, így már ketten lesznek a háztartásban. Vállalj vele is munkát, így még több bevételhez juthatsz. 

Játékélmény: 

Most érkeztünk el ahhoz a pillanathoz, amikor a The Sims Mobile teljesen eltér a The Sims FreePlay-nél megszokott játékmenettől. A szociális események után (randevú, csajos nap stb.) a játék egy döntés elé állít minket, hogy milyen "történetet" szeretnénk elmesélni azzal a két simmel akik részt vettek az eseményben. Egy baráti hangulatú találkozó után eldönthetjük, hogy a simek a jövőben pl. legjobb barátok legyenek, vagy inkább csak "kockák" akik átjárnak egymáshoz játszani. Ha esetleg meggondolnánk magunkat, mivel azt szeretnénk, hogy a simünk többet érezzen a másik iránt mint "legjobb barát" csak a romantikus interakciókra kell váltanunk majd elhívni a simet randizni. A randevú után ismét választunk kell, nekem a "Piszkos Romantika", és "Titkos Szerető" történeteket ajánlotta fel a játék. 

Build & Buy mode és Create-a-Sim:

0195d72657961d5ff03e7d761174b411aafa571364.jpg

Sajnos mivel egy ingyenes játékról beszélünk, a Build & Buy mode és a CAS tele van olyan elemekkel melyeket valós pénzért vehetünk csak meg...néhány tárgy már-már pofátlanul drágára sikeredett, de ezek fölött csak szemet kell hunynunk, és élvezni tovább a játékot. 

012dc8ea4023761ef52cd9974cfca38ecb2b18d912.jpg

Mint már korábban említettem, a játék elején csak a ruhák és tárgyak töredéke áll rendelkezésünkre. A történetek előre haladtával és a szintek lépésével újabb ruhákat és tárgyakat oldhatunk fel, melyeket játékpénzért tudunk megvásárolni. Ha simünk új ruhákat, kiegészítőket vagy frizurákat szeretne, akkor azokat a CAS felületen tudja megvásárolni szintén játékpénzért. A játékfelület szuperűl van optimalizálva, könnyen lehet építeni és a tárgyakat mozgatása is egyszerű.

010d56f5e221edaa7f9209c492d381e91d209902e1.jpg

Ha a divatról beszélünk Izzy divatboltját mindenképp meg kell említenünk. A sárga zakós, rózsaszín haju fickó 20 divat-kristályért egy új ruhát kreál nekünk, mely valamilyen extra tulajdonsággal rendelkezik.  

Közösségi élet:

01aa059250a9c04d8e3e20b243047534abfa332941.jpg

Amint elértük a hatodik szintet a játékban, megnyílnak a közösségi funkciók. Azok a simek, akik feje fölött egy kék plumbobot látsz, egy másik, hozzád hasonló játékoshoz tartoznak. Kattints a simre, mutatkozz be neki, vagy jelöld be ismerősnek a készítőjét. A The Sims Mobile-ban már igazi bulikat is szervezhetsz, ahová ismerőseid küldhetik el simjeiket. Minél több interakciót hajtotok végre egy ilyen eseményen, annál nagyobb szintű lesz a buli. Az események egy teljes napig tartanak. A buli végén az összes résztvevő sim megkapja az esemény szintjének megfelelő jutalmat, mely a legtöbb esetben Simoleon. 

Mikrotranzakciók:

Mint a többi ingyenes telefonos játék, így a The Sims Mobile is tele van mikrotranzakciókkal. Két féle pénznem található a játékban, a Simoleon, melyet a munkák során szerezhetsz és a SimCash, melyet valós pénzért vehetsz. Természetesen a játék az arcodba tolja minden belépéskor, hogy most csak bomba áron 10.000ft 1950 SimCash, amiért tudsz venni pár új padlóburkolatot, tapétát és bútort. Megemlíteném, hogy ennyibe kerül a The Sims 4 alapjáték is. 

Összegzés:

A The Sims Mobile már most mérföldekkel jobb és szebb mint mostohatestvére, a The Sims FreePlay. A játékmenet jelenleg még pörgős és a rizikós interakciók miatt még egy kicsit izgalmas is. Az egyedüli hátrány számomra a mikrotranzakciók és az "energia használat" eröltetése. Remélem, hogy a továbbiakban nem ebbe az irányba fog fejlődni a játék, mivel így még jó ideig a telefonomon fog maradni. 

A The Sims Mobile-t Androidos eszközökre ITT iOS-es eszközökre pedig ITT tudod letölteni teljesen ingyen. 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása