A The Sims Hungary Magyarország egyik legnagyobb Sims közössége. Folyamatosan megújuló tipekkel, tesztekkel és természetesen a legfrisebb hírekkel várjuk olvasóinkat.

The Sims 4: Cats & Dogs - CAP teszt.

2017/11/14. - írta: bomarty

create-a-pet.png

Végre elérkezett a várva várt pillanat, amikor is kezemben foghattam a szent grált, a The Sims 4 legújabb bővített kiegészítőjét a Cats & Dogs Expansion Pack-ot. A kiegészítő minden várakozásomat felülmúlta és egyszerűen alig találok szavakat, amelyekkel leírhatnám milyen különleges is számomra. Bár már több órát töltöttem vele, azonban még most is csak a felszínt kapargatom, hiszen már maga a CAP (Create a Pet) is annyira magával ragadó és tartalmas, hogy az valami hihetetlen.

1_29.jpg

Ebben a cikkben csak erről fogok nektek mesélni, hogy megmutassam hogyan teszteltem és merültem el a kutyusok és cicusok készítésében.

Akár egy sim megalkotásánál, úgy itt is kiválaszthatod az életkort (kölyök, felnőtt, idős), a nemet (fiú, lány) és a hangot, ami a cicáknál (tiszta, karcos, mosómacis) és a kutyáknál (tiszta, édes, vagány, mély, rókás) is nagyon egyedi. A hangoknál, mint láthatod van kettő, ami nem éppen cicás-kutyás, de erre még később vissza fogok térni.

2_25.jpg

Ezek mellett természetesen nevet is kell adnod kedvencednek és akár a simek esetében itt is elérhetőek random nevek, amelyekből leírtam számotokra pár aranyosat és vicceset, ezek: Cinnamon, Peanut, Boris, Pumpkin, Bubblegum, Cookie, Dyno, Cupcake, Leo, Pudley, Tiger, Tofu, Ninja, Rainbow, Oreo, Mr. Business

A kisállatok személyiségével kapcsolatban nagyon változatos jellemeket alakíthatunk ki. Összesen 17 tulajdonság közül válogathatunk a kutyák és macskák esetében is.

3_19.jpg

Macskáknál:

szeretetteljes, tartózkodó, okos, kíváncsi, bolyhos, szabad szellemű, barátságos, bohó, nagyevő, lusta, bajkeverő, játékos, csavargó, ijedős, elkényeztetett, beszédes, területvédő

Kutyáknál:

aktív, kalandvágyó, agresszív, lusta, barátságos, nagyevő, szőrös (hullajtja a szőrét), vadász, független, ijedős, hűséges, játékos, felfedező, okos, makacs, bajkeverő, hangos

Mielőtt rátérnénk hogyan is készítheted el kedvenc állatkád érdemes megemlíteni azokat a pózokat, amelyek szintén újdonságnak számítanak. 4 féle pózban forgathatod és kreálhatod a kisállatokat: álló, ülő, pitiző és fekvő. Ezek igazán hasznosak és segítenek, hogy festés közben minden irányból jól ráláss kedvenced selymes bundájára.

4_18.jpg

És végre elérkeztünk ahhoz hogyan is készítheted el a simek legjobb barátait. Először is szükséged lesz egy gazdira, akit felruházhatsz egy új életcéllal (Friend of the animals), amellyel az állatok legjobb barátja lehet, továbbá két új tulajdonsággal is, a macska és kutyabarát jellemmel.

5_6.png

Kezdjük a fajta kiválasztásával. A készítők igazán kitettek magukért, hiszen összesen 49 macska és 125 kutya fajta áll rendelkezésünkre és ezeken belül is válogathatunk színek és minták szerint, valamint ezekből kettőt akár keresztezhetünk is. A fajta kiválasztható a képes ikonokból (ahol ABC sorrendben rendezve találod őket), vagy ha van egy kedvenced és tudod a nevét be is írhatod az első két-három betűjét és így is rákereshetsz.

6_6.png

Amikor kiválasztod a kutya, vagy a macska fajtáját bal oldalt egy tappancs ikon alatt egyből ki is lesz írva, valamint automatikusan a tulajdonságok között meg fog jelenni egy arra az állatfajra jellemző jegy. Pl: a Border Collie esetében az aktivitás, az Orosz Kék macska esetében a bohóság.

7_6.png

Ha megtaláltad a kedvenc fajtád és szeretnél valami igazán egyedit alkotni belőle, akkor további eszközökkel finomíthatsz még rajta. Hogy mik is ezek? A kellékek végtelen tárháza áll rendelkezésedre.

Kezdjük például a fej átalakításával, amin belül hat különböző részen formálhatsz: a fej formáján, a füleken, az orron, bajuszon (a cicáknál), a szemeken és a bunda színén. A fej és arc részeit úgy, mint a simeknél itt is megfoghatod és alakíthatod egérrel, vagy választhatsz az előre elkészített elemekből. Ezek közül talán a legérdekesebbek a különböző hosszúságú és színű bajszok, a két külön színűre beállítható szempár és maga a festés, amivel kapcsolatban lentebb részletes leírást fogok adni. Az arc festésénél használhatsz ecsetet, nyomdát és különböző sablonokat.

8_9.png

Amikor elkezded kipingálni kedvenced arcát bal oldalon a zoom-al teljesen rá tudsz közelíteni, ha pedig beállítod ugyanitt a festő módot, akkor a többi fejrész kihagyásával befestheted például az állat orrát, belső fülzugát és a szemgödreit. A matricákkal és ecsetekkel pedig igazán egyedivé varázsolhatod, akár nyakláncot, hajcsatot, nyakkendőt, szemüveget is festhetsz állatkádnak vagy bármit, aminek csak a képzeleted szab határt.

9_12.jpg

 

A test formázására is számtalan lehetőségünk van. Természetesen itt is használhatunk egeret és már kész sablonokat. Alakítható a test formája, a farok, a bunda vastagsága és stílusa, valamint a bal oldali csúszkán az izmosság és a testalkat.

Miután kitaláltuk, hogy kedvencünk egy kis zömök, vagy egy karcsú agár testtel rendelkezzen kezdődhet a szőrzet színének megálmodása. Itt is millió lehetőségünk van. Számomra ez okozott a legnagyobb meglepetést.

10_3.png

Macskák esetében 82 darab, kutyák esetében több mint 150 darab előre elkészített mintát kapunk. Ezekre fajta szerint rá is kereshetünk, színeiket véletlenszerűen módosíthatjuk, vagy saját elképzeléseink szerint a minta alapján kiszínezhetjük kisállatunkat. A pandán, roboton, rongybabán át rengeteg variációt kitalálhatunk.

11_8.jpg

Ha nem szeretnénk színes mintát használni, de mégis feldobnánk valamivel a cicák vagy kutyák egyszínű bundáját, akkor remek választás mondjuk egy kiegészítő, vagy ruha.  A legcukibb sapkákból, kosztümökből, nyakörvekből és kisállat rucikból válogathatunk. Attól függően, hogy kutyáink kis és nagytestűek különböző outfitek elérhetőek. Csak pár példa, milyen aranyos kiegészítőkkel dobhatod fel cseppet sem hétköznapi kedvenced.

Használhatsz unikornis szarvat, oroszlán sörényt, kemény kalapot, csokornyakkendőt, menő kabátkákat és jelmezeket.

12_6.jpg

Festés:

A kiegészítő talán egyik legnagyobb újítása a The Sims 3 építős részéből már jól ismert Color Wheel (Színkerék), amivel kedved szerint kiválaszthatsz bármilyen színt. A kerék mellett jól láthatod az árnyalatot, valamint a bal oldalán egy kis kockában magát a kreált színt.

 Mivel nagyon sok lehetőséget kínál számunkra, ezért két kis kedvencem: Cooper és Mango segítségével most bemutatom nektek a festés csodálatos világát.

13_3.jpg

5 eszközt használhatsz a közvetlen festéshez: ecsetet, radírt, pipettát, teljes kitöltést és tükröt.

Ecset:

37 féle ecsetforma közül válogathatsz, továbbá beállíthatod a vastagságát és természetesen a színét, valamint el is forgathatod. Miközben festesz ne feledkezz meg arról, hogy az állatok pózát is váltogathatod. Az ecseteken belül használhatsz cuki és vidám matricákat (53 félét), ezeknek is változtathatsz a méretén, színén, illetve szintén elforgathatod őket.

14_2.png

 Van egy további lehetőség, amivel sablonokat (22 félét) tehetsz a kutya, vagy macska bundájára és így színes foltokat, csíkokat kreálhatsz. Ha bekapcsolod a teljes kitöltést, akkor az egész bundán beszínezi a kiválasztott sablont az általad választott színre, azonban te magad is festheted különböző színekkel.

15_2.png

Radír és pipetta:

Mint a nevében is benne van a radírral ki lehet törölni a hibás részeket. Ilyenkor azonban az állat eredeti színére töröl vissza és nem a festett felületre, szóval ezzel vigyázni kell.

Érdemesebb alul a vissza nyíllal dolgozni, mert gyorsabb és kényelmesebb. A pipettával klónozhatod a színeket. Ha például a festés közben már elkészítetted a fülek színét és nagyon tetszik, akkor fogod a pipettát, felveszed a színt és használhatod mondjuk ugyanazt a tappancsoknál, vagy a has résznél, de akár az egész testet is beboríthatod vele.

Teljes kitöltés:

A színkerék alatt találod, egy kis vödör ikonnal. Nagyon hasznos eszköz. Amikor választasz egy fajtát és azt egységes színűre szeretnéd festeni, csak kiválasztod a színt és megnyomod ezt a gombot. Kreálj egy szép zsemleszínt, vagy füstös kéket és máris egyedi színű lesz kedvenced bundája, de akár hófehérre, vagy feketére is könnyedén átfestheted így.

17.png18.png

Tükör:

Ez az eszköz szintén hasznos, hiszen a matricákat és a festett mintákat, területeket tükrözi. Jól jön a mancsokhoz, fülekhez, foltokhoz. Ha szöveget, vagy rajzot helyezel el akkor tükörírásban fog megjelenni az ellentétes oldalon. A tükröt ki is kapcsolhatod és ilyenkor természetesen csak egy oldalon fog látszani, amit festesz, rajzolsz.

19.png

the_sims_4_2017_11_13_12_58_43.png

Most hogy túl vagyunk a festésen befejezésként hagytam számotokra a leglenyűgözőbb részét a kiegészítő CAP részének. Mint említettem róka és mosómedve hangokat is használhatunk és persze ez nem véletlen, hiszen megtalálhatjuk ezeket az állatokat a kutyusok és cicusok között Fox és Raccoon néven.

20.jpg

A rókák bundáját változtatva akár farkast is kreálhatunk, de itt még nincs megállás. Ha elég kreatív és őrült vagy és képes vagy elrugaszkodni sok fajta vicces négylábú állatot elkészíthetsz ezzel a kiegészítővel, ha nem hiszed nézd meg én milyeneket hoztam össze:

21.jpg

Remélem át tudtam adni abból a lelkesedésből, amit a Cats & Dogs kiegészítővel kapcsolatban érzek. Ezekkel az információkkal még csak egy kis részt láthattunk az egészből, éppen ezért további tesztek és élménybeszámolók várnak még rátok. Tartsatok velünk legközelebb is!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása