A The Sims Hungary Magyarország egyik legnagyobb Sims közössége. Folyamatosan megújuló tipekkel, tesztekkel és természetesen a legfrisebb hírekkel várjuk olvasóinkat.

The Sims 4: Vampires Game Pack - Játékteszt

2018/01/22. - írta: bomarty

vampir.png

Ha mindig is szerettél volna vámpírokkal játszani, de eddig még nem találtad meg a számodra ideális játékot, akkor a The Sims 4 Vampires Game Pack a neked való választás. A kiegészítő és az alap játék kombinációja egy különleges természetfeletti élménnyel ajándékoz meg. Lehetsz egy átlagos „kedves” vámpír, vagy akár egy félelmetes szörnyeteg is. A lehetőségek végtelen tárháza áll rendelkezésedre arra, hogy egy igazi több évszázadra visszanyúló vámpírdinasztiát építs ki.

1_42.jpg
A CAS (Create a Sim) részben igazán egyedi és meghökkentő természetfeletti simeket hozhatunk létre. A vámpírok esetében a sim hétköznapi és okkult változatát is megkreálhatjuk (új elemekkel az arcra, fülre), valamint életcélként mester vámpíri ambíciókkal ruházhatjuk fel.
9_4.png
A kiegészítőhöz kapott ruhák letűnt korok hangulatát idézik, mintha csak 1000 évvel ezelőtt élt volna halhatatlan simünk. A fodros-bodros báli ruhák, a daliás hercegi öltözékek segítségével nem csak vámpírokat, de hercegnőket, királyokat, bárókat vagy akár egész uradalmi birodalmat is készíthetünk. A gyerek simek szintén lehetnek vámpírok és számukra is elérhető pár új ruha és hajviselet.


A bútorok, berendezési tárgyak és dekorációs elemek szintén olyan hatást keltenek, mintha több évszázadra nyúlnának vissza. Kissé romantikus, kissé gótikus hangulatú házakat építhetünk a felhasználásukkal. A részletgazdag tapéták, ijesztő festmények, sírkövek, karmolásnyomok mind tökéletes eszközök arra, hogy egy félelmetes vámpírlakot, palotát, kastélyt vagy kísértetházat készítsünk.



Készíthetünk eleve vámpír simeket, illetve egy hétköznapi simet is azzá tehetünk úgy, hogy egy idegen vámpírral megismertetjük (lehet baráti vagy szerelmi ez a kapcsolat).
24.png
A vámpírok általában könnyen felismerhetőek, mivel fakó a bőrük, gyakran alakot váltanak, vagy csak szimplán az öltözetük és a hajuk árulkodó. Amint összebarátkoznak, vagy egymásba szeretnek a simek, megjelenik a barátságos menüben egy olyan opció, hogy „változtass vámpírrá”. Ha erre kattintunk a vámpír sötét formát ölt, majd iszik a halandó simből egy keveset. Amint jóllakott, megharapja a csuklóját és megkínálja azt a vérével.
Ezután sajnos nem egyből változik át simünk, türelmesnek kell lennie. Amikor haza megy fel fogja hívni a mestere és tájékoztatja pár alap dologról. Kap tőle három tasak plazmát (vért), amit átváltozása után tud majd meginni. Az elkövetkező két napban további telefonhívásokra számíthat a sim. Eleinte ezeken sajnos túl kell esni, de később már meg tudja kérni, hogy ne hívja.

25.png

Miután átváltozik simünk, nem léphetünk ki többé vele a napra, maximum kis időre, ugyanis el fog égni. Átváltozik a szükséglet menü, amit érdemes alaposan tanulmányozni. Ott találhatjuk a képesség menüt is, ahol fejlődés közben kiválaszthatjuk a felvenni kívánt képességeket. A legjobb az egészben, hogy halhatatlanná válunk.
A kiegészítőhöz kapunk egy önálló világot Forgotten Hollow-t, ami a vámpír simek kedvelt lakóhelye. A sziklákkal és magas fákkal övezett, füstös-ködös hangulatú rejtett város tökéletes búvóhely a vámpíroknak és bár mindig elég sötét az égbolt még itt sem mehetnek ki hosszú időre a napfényre.

forgotten.png
Simünknek lesz egy új, különleges szükséglete, az energia. Külső hatásra rohamosan csökkenhet. Kiváltó tényező lehet a nap. Ha simünk nem rendelkezik napálló képességgel, ne kísértsük sorsát, különben lemerül az energiája és meghal. Két féle módon tudjuk feltölteni.
Az egyik gyorsan, de kevés mennyiséget tölt hozzá, ez a meditáció. A másik a koporsónkban alvás. Ez tarthat sok ideig, de nagyon sokat visz fel az energia szinten. Mindegyik koporsó ugyanúgy hat az energiára, a drágább nem lesz semmivel se jobb. Választhatunk úgynevezett téli álmot, amikor egész az alvás kikapcsolásáig alszik a sim, semmi nem kelti fel. Ez akkor hasznos, ha sokat látogatják simünk házát. Ilyen esetben nem fog felkelni a csengetésre, nyugodtan ki tudja magát pihenni.

27.png
Vámpírunknak elengedhetetlen az életben maradás céljából informáltnak lennie. Ehhez a számítógépünkben találunk egy új interakciót, ahol kutathatunk vámpírok után, továbbá megrendelhetjük a vámpírok kötet darabjait. A vámpírizmus jártasság hihetetlenül gyorsan fejlődik végig, nem lassul még a vége felé se, azonban 15 szintet kell elérnünk, hogy maximalizáljuk ezt a képességet. Kis információs ablakban minden fontos információ megjelenik a képességekről, a táplálkozásról és az energiánkról. Célszerű elsőre mindet elolvasni, így sokkal könnyebben érhetjük el céljainkat. Kezdetben a vámpír mesterünktől is elegendő információt kapunk, viszont ez nem elég, ha vámpírmesterek akarunk lenni.
Tipp: Kezdetben csak az interneten tudunk tájékozódni, vagy a vámpírmesterünktől kérdezősködni. Fejlődés során sorban vehetjük meg a 4 darab vámpíros könyvet. Érdemes spórolni rá, mert nem túl olcsóak.

28.png
Ahogy mászunk felfelé a ranglétrán, különböző képességeket választhatunk. Kezdetben még kevés pont kell hozzájuk, de a legjobb képességekért 4-5 pontot kel adnunk. Ezeket a pontokat vámpíros interakciók után kaphatjuk. Elég ha csak olvassuk a vámpíros könyveket, vagy harcolunk egy vámpírral. Ha összegyűlt a megfelelő mennyiségű pont, rákattinthatunk a tetsző képességre, amivel kiválthatjuk. Ha az ablak bezárása előtt még meggondolnánk magunkat, újra is választhatunk. Érdemes a végére hagyni több pontot, ugyanis a leghasznosabb képességek csak akkor válnak elérhetővé, mint például a gyorsaság, a nap elleni védelem, vagy a csökkentett éhség. Gyengeségeket is kell válogatnunk, néhány a választott erősséggel ellentmondásos lehet, így azt automatikusan nem választható már. Ezek a gyengeségek lehetnek elég bosszantóak, de azért ki lehet kerülni a legrosszabbakat a megfelelő választással.

26.png

Tipp: Gondoljuk át előre milyen képességet akarunk megszerezni és ahhoz mennyi pont kell, így könnyen tudunk takarékoskodni a pontokkal, továbbá biztos lesz, hogy marad rá elég.
Zenészek örömére érkezett egy csodálatos, új hangszer, az orgona. Természetesen több színben vehetjük meg, az egyik legrégebbi stílusú orgonát, ami tökéletesen illik bármely vám-pír pincéjébe. Kezdetben még csak gombokat nyomogatnak a simek, de kellő tudással már Bach Toccataját, „drakula zenét” is játszhatnak rajta. Úgy vettem észre, elég időigényes az orgona mesterévé válni, de megfelelő hangulat jelzővel ezt is fel lehet gyorsítani.


29.png
Több fajta új növényt kaptunk. Kiemelném a legújabb húsevő növényünk, ami ellenben a tehénnövénnyel pici, nem eszik simeket, nem kell etetnünk viszont nem is hoz nekünk semmilyen termést, csak egy egyszerű dísz. Ezen kívül elmaradhatatlan egy vámpír mellé a hagyma, egy kis vaskalap és persze a plazma fa. Mindezeket megvásárolhatjuk, amint elég magas szintre jutunk a vámpírizmus jártasságban. Ezeket a növényeket, az új városban, Forgotten Hollow-ban megtalálhatjuk egy rövid kis sétánk során. Érdemes mindig nyitva tartani a szemünket, ugyanis nem tudhatjuk mikor botlunk egy értékes növénybe!
Egy kis tipp: Ha simünk vámpír lett, érdemes termeszteni az új növényekből sokat magunknak, ugyanis egy bár segítségével rengeteg új italt készíthetünk magunknak. Ezek között találjuk a vámpírságot gyógyító szert is, amihez sok-sok plazmára, vaskalapra és hagymára van szükségünk!


30.png
Sokat bővül a társas interakciók lehetősége. Elsüthetünk vámpíros vicceket, kérhetünk tanítást a ranglétrán feljebb állóktól, kérdezgethetünk a vámpírságról, elmerenghetünk az emberlétről. Új gonoszkodó interakciókat is kaptunk, csúfolhatjuk más vámpírok metszőfogának méretét vagy harcot kezdeményezhetünk. Ha már bővítettük ismereteinket a vámpírizmussal kapcsolatban, adhatunk tanácsokat más vámpíroknak, akár dicsekedhetünk is képességeinkkel.


31.png
A kiegészítő összeségében nagyon változatos és tényleg természetfeletti érzést kelt a játékosban. A korábban felsorolt interakciók, új jártasságok, ruhák, bútorok mellett még rengeteg dolgot lehet kihozni a Vampire Game Pack-ből és mint mondtam nem csak vámpírok, de halandó simek számára is felhasználhatóak a kiegészítő elemei.
Az ára Originen 6000 Ft körül mozog. Egyesített csomagban is elérhető a Kids Room és Backyard Stuff-al körülbelül 8000Ft-ért.

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása