A The Sims Hungary Magyarország egyik legnagyobb Sims közössége. Folyamatosan megújuló tipekkel, tesztekkel és természetesen a legfrisebb hírekkel várjuk olvasóinkat.

The Sims 4: Vintage Glamour Stuff - Játékteszt

2018/01/29. - írta: bomarty

glam.png

Romantika, régi idők nosztalgiája, csillogás és fényűzés. Ezekkel a szavakkal tudnám legjobban leírni mit is jelent a vintage és a glamour stílus. Aki mindig is arra vágyott, hogy simei egy nemesi, vagy mondhatnám úgy is, hogy elit családban éljenek azok számára a Vintage Glamour Stuff egy igazi ajándék.

vintage.jpg

Mint azt a nevében is hordozza (vintage) a 60-as évek kifinomult eleganciája jelenik meg a kiegészítő ruháiban. Egyenes szabás, selyem és bársony anyagok jellemzik az öltözeteket. A ruhákat a strandolós és sportos kategórián kívül szinte bármelyikbe tudod használni.

ruhak.png

A bútorok még soha nem voltak ennyire „retrósak”. A tapéták, éjjeli szekrények, dekorációk és poszterek, mintha csak Marilyn Monroe öltözőjéből kerültek volna elő. Összességében modern hatást és hollywoodi csillogást kölcsönöznek a szobáknak, legyen szó nappaliról, étkezőről vagy hálóról.

butorok_1.png

butorok2.pngA bútoroknál kiemelném a hihetetlenül egyedi pipereasztalokat, amelyek nem csupán dekor elemként funkcionálnak, hanem új interakciók kipróbálására is szolgálnak. A gyerek és felnőtt simek is használhatják és bár nem mindig az a végeredmény, amire számítanak, mégis nagyon mókás és hasznos tárgyat kapunk vele. 

Egy másik igazán egyedi, ötletes és glamour-os tárgy a földgömbbe rejtett minibár, ami nemcsak isteni likőrök tárolására, hanem szórakoztató játéknak is alkalmazható. A gyerek simek tanulmányozni, nézegetni tudják a földgömböt (ezzel természetesen okosodhatnak is) és néha meg is pörgetik úgy, hogy az közben tele van üvegpoharakkal.

3_11.png

A kiegészítő védjegye az inasok (butler) megjelenése sims világunkban. Windenburg legképzettebb és legillemtudóbb pingvin ruhába bújtatott simei csak arra várnak, hogy nap mint nap körbe ugrálják az úri népet.

Ha van elég pénze (kezdésnek 175, óránként 12, vagyis napi 288 Simoleon) és egy felesleges szobája (az inas számára) simünknek, akkor nincs más dolga, mint telefont ragadni és felbérelni egyet.

hire.png

Mivel elég borsos árat kell fizetni a komfortos életért, ezért inkább gazdagabb és kényelemre vágyó simeknek ajánlatos inast fogadni. Viszont, ha kicsit kevesebb tőkével rendelkezik háztartásunk és szeretnénk sokat dolgoztatni simünket, akkor is jó lehetőség, mivel így nem kell a főzéssel, takarítással foglalkoznia, csakis a karrierjével és társas kapcsolataival.

 Általában pár órát kell várni mire megtalálják az ideális személyt és kiküldik a házhoz. Ekkor, mint mondtam szüksége lesz egy saját szobára (ágyra), amit kezdéskor ki kell jelölnünk számára.

Ezután alkalmunk nyílik megismerni inasunkat, vagy akár egyből munkába állítani és utasításokat adni számára. Ha azt gondolnánk, hogy talán néha elmosogat, vagy főz valamit az még semmi. Nagyon sokoldalú és jól képzett szolgálók érkeznek a házhoz. Pár dolog, amiben segítségünkre lehetnek:

-       vigyáznak a gyerekekre

-       kiválóan főznek (egy személyre, családra, vagy partyra)

-       hangszereken játszanak (hegedű, zongora)

-       fogadják, vagy elküldik a látogatókat

-       takarítanak (mosogatás, csap, kád, WC, piszkos tárgyak)

-       italokat készítenek

-       kertészkednek

-       vicceket mesélnek

-       szerelnek, javítanak

 

Minden kérésnél egy apró csengőt fog simünk a kezében és ezzel jelzi, hogy szüksége van valamire. Az utasítások mellett megdicsérhetjük, leszidhatjuk, vagy fel is mondhatunk szolgálónknak. Továbbá meghatározhatjuk, hogy miért vállaljon felelősséget. Ha például úgy ítéljük meg, hogy rend van a lakásban, akkor egyszerűen megkérhetjük az inast, hogy ne takarítson tovább aznap, majd másnap vagy pár óra múlva újra igénybe vehetjük ezt a „felelősséget” is.

01-25-18_10-20-58_pm.png

Bizonyos időközönként (főleg este, de előfordul nappal is) az inas nyugovóra tér a saját szobájába. Ilyenkor hagyhatjuk pihenni, vagy ha nagyon ki akarunk vele tolni akár fel is ébreszthetjük, mert simünknek éppen egy pohár italra van szüksége.

01-26-18_6-01-12_pm.png

Ezek a főbb interakciók és lehetőségek, amelyeket a Vintage Glamour Stuff nyújt számunkra. Aki szeretné megajándékozni simeit és önmagát a luxus és kényelem érzetével annak nyugodt szívvel tudom ajánlani a kiegészítőt. Az inasokat pedig tulajdonképpen önmagában izgalmas már felbérelni is, hiszen nem tudhatjuk milyen személyiségű és külsejű sim érkezik a háztartásunkba.

(Hozzám eddig mindig csúnyákat küldtek, de talán nektek szerencsétek lesz. :D)

 

Ha elnyerte tetszésed a kiegészítő, akkor Originen akár már ma megrendelheted. Körülbelül 3000 Ft körül mozog az ára.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása