A The Sims Hungary Magyarország egyik legnagyobb Sims közössége. Folyamatosan megújuló tipekkel, tesztekkel és természetesen a legfrisebb hírekkel várjuk olvasóinkat.

The Sims 4: Cats & Dogs Expansion Pack - Játékteszt

2018/02/07. - írta: bomarty

cats_1.png

A 2017-es év legnagyobb dobása kiegészítők terén (számomra legalább is) a Cats & Dogs Expansion Pack volt. Sokan izgatottan és reményekkel telve vártuk a megjelenését. Kipróbáltam, vannak jó és kevésbé jó tapasztalataim vele kapcsolatban.

borito.jpg

 Mivel nagy kiegészítőről van szó, ezért próbálok minden részére kitérni és betekintést nyújtani számotokra.

Kezdjük a ruhákkal, hajakkal, kiegészítőkkel. Ha valaki kisállat fanatikus biztosan imádni fogja a tappancs mintás darabokat. Pulóverek, pólók, ingek, nadrágok, harisnyák, mindenből kapunk jócskán. Találhatunk kötött, farmer, színes, bohókás darabokat egyaránt. A ruhák mindegyike remek hétköznapi viseletnek, egy part menti császkáláshoz, vagy kutyasétáltatáshoz. A hajak változatosak, többségük meglepően modern és stílusos.

A bútorok segítségével remek otthont készíthetsz kedvenceid számára. Az építés módban egy külön (Pets) részt is kapnak a kisállatok számára készült bútorok (ágyak, játékok, etetők, almok). A padló - és falburkolatok, dekorációs elemek könnyen összevariálhatók (függönyök, szőnyegek, fali naptárok, festmények). Kapunk még gépeket, plakátokat, fal matricákat, szobrokat, hirdető táblákat, amelyeket nemcsak lakóházak, hanem közösségi telkek építésénél is könnyen felhasználhatunk.

Kiemelném a szuper porszívót, amire működés közben a cicák rá tudnak ülni és végig driftelik rajta a lakást. Egy másik érdekes tárgy a lézeres macska alom, amely egy szempillantás alatt eltakarít kedvencünk után.

porszivos.jpg

Egy korábbi cikkben már részletes leírást adtam a CAP (Creat a Pet) részről, amiben cicákat és kutyákat kreálhatunk.

Főbb pontokban ezért igazán sokoldalú és hasznos ez a platform:

-       beállíthatod a kisállatok nevét, nemét, életkorát, hangját

-       egyedi tulajdonságokkal ruházhatod fel őket

-       kiválaszthatod a kutyák, macskák fajtáját

-       minden testrészük formálható (pl: szem, fül, orr, farok)

-       felöltöztetheted őket (elérhetőek nyakörvek, kabátok, kosztümök, sapkák)

-       festheted őket (bármilyen színűre)

-       rajzolhatsz rájuk (csíkokat, foltokat, vagy bármi mást)

-       matricákat, sablonokat kapsz a festéshez (határ a csillagos ég)

-       előre elkészítve kapsz rókát és mosómedvét

-       kreálhatsz sok más állatot is (pl: medvét, tigrist, bárányt, oroszlánt)

A CAP tehát nagyon változatos lehetőségeket nyújt számodra. De komolyan! A Sims 3 Pets-ben mikor tudtál házi tigrist kreálni? Ebben mindenképp a Cats & Dogs lett győztes.

 cap5.png

Letudva a külcsínt és az építést van egy igencsak kettős érzelmeket kiváltó része a kiegészítőnek, az új város: Brindleton Bay. A part menti hangulatos városka bár temérdek meglepetéssel és vidámsággal kecsegtet, mégis (véleményem szerint) kevés telket tartalmaz.

Ha szeretnél több közösségi telket (pl: kávézót, állatorvosi rendelőt, parkokat, boltokat, éttermet, strandot) akkor maximum 1-1 darabot tudsz ezekből letenni és persze még a családoknak is be kell költözniük valahova.

Valószínűleg a telkek közötti részek miatt kapunk kevesebb helyet, mivel azok szépen kidolgozottak és jól körbe járhatóak. Ha részleteiben szeretnél olvasni a városról, akkor megteheted egy korábbi cikkükben (Fedezd fel Brindleton Bay-t). Ajánlom figyelmedbe, mert bizony ennek a helynek jócskán akadnak csodálatos dolgok a tarsolyában.

02-06-18_3-48-19_pm.png

Pár dolgot mindenesetre megemlítenék:

-       vízparti város, ezért bármikor ellátogathatsz egyedül, vagy kisállatoddal a partra

-       több helyen is kimehetsz a mólóra (horgászni, kocogni, sétáltatni, halpiacra vásárolni, romantikázni, beszélgetni, enni)

-       csodálatos a látványvilága (sirályok, hullámzó part, szél, csónakok)

-       a városban van egy kisállat temető, ami körül gyakran kóborolnak megboldogult macskák, kutyák

-       sok helyen felbukkannak emlékművek, szobrok, hidak

-       felmehetsz egy világítótoronyba, ahonnan belátod az egész partot és a vizet (itt fotózhatnak, a kisállatokkal játszhatnak, beszélgethetnek, romantikázhatnak a simek)

Mint azt a városnál említettem rendelkezésünkre áll az állatorvosi rendelő, mint telek. Nemcsak építhetsz és ellátogathatsz egy rendelőbe, de vezetheted is. (Erről a munkáról szintén találsz tőlünk egy részletes cikket.) Így egy új fajta telket és önálló karriert is kapunk a kiegészítővel, ami szerintem elég pozitív.

A munka és a telek nyújtotta lehetőségek:

-       a kutyák, cicák több féle betegségben szenvedhetnek

-       elvihetjük kedvenceinket az állatorvoshoz (akkor is ha nem betegek)

-       a rendelőbe regisztrálni kell a váróban, majd türelmesen várni a sorunkra

-       vizsgálat után oltást vagy más gyógyszert kap a kisállat (ezért fizetni kell)

-       ha súlyosabb a baj kedvencünket meg is röntgenezhetik, vagy tölcsért kap

-       simünk állatorvos lehet (vásárol egy telket, dolgozókat vesz fel, gyógyít, gyógyszereket készít, gépeket kezel)

-       ha simünk állatorvos ő szabja meg a nyitvatartást és mindent ő irányít (nem úgy, mint a Get to Work orvosi karrierjénél)

vet-1.jpg

Bár már így is sok dolgot soroltam fel mégis kitérnék még pár érdekességre, amiket nem szeretnék szó nélkül hagyni.

A simeket macska és kutyabarát jellemzőkkel ruházhatod fel és új életcélként az állatok legjobb barátaivá válhatnak.

A kisállatok hangjánál egy egészen különleges kap helyet, a mosómedvés.

Az állatokat nem irányíthatod, önálló akarattal rendelkeznek, semmilyen panelt nem látsz a szükségleteikről. (Ez néha zavaró főleg, ha már játszottál a harmadik szériával, amiben te bújtál a kisállat bőrébe.)

A kutyákat különböző trükkökre taníthatod.

Egy telefon, vagy fényképező segítségével képeket készíthetsz kiskedvenceidről és Simstagram követőket gyűjthetsz nekik.

A kiegészítőhöz összeségében szép számmal kapunk ruhákat, bútorokat, dekorációkat, valamint egy új várost, telek fajtát, karriert és egy külön CAP részt.

Az Originen 40 Euro, vagyis 12.000 Ft körül mozog az eredeti ára. Bár gyakran látni akciós áron (6000 Ft), illetve az alapjátékkal kombinálva. Ha kicsit utána nézel az interneten valószínűleg fogsz találni olcsóbb áron is.

cas-cd3.jpg

Nincs többé magányos sim, mivel felfedezhetjük milyen csodálatos az élet kutyák és macskák társaságában. Én imádom és eltekintve a város „hiányosságaitól” egyelőre még mindig ez a kedvenc kiegészítőm.

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása