A The Sims Hungary Magyarország egyik legnagyobb Sims közössége. Folyamatosan megújuló tipekkel, tesztekkel és természetesen a legfrisebb hírekkel várjuk olvasóinkat.

Otthoni pénzszerzési lehetőségek a The Sims 4-ben.

2018/05/14. - írta: SimGuruZoli

02_csutortok_1.png

Biztosan te is gondolkoztál már rajta, hogy a rendes munkákon kívül simeid milyen foglalkozások által juthatnak  még Simoleonhoz. Mai cikkünkben három tippet adunk ahhoz, hogy simed hogyan válhat gazdaggá kizárólag otthoni munkával. 

1. Kertészkedés

ts4_647_anniversary_04_002.jpg

Az egyik legalapvetőbb és legkézenfekvőbb otthoni foglalkozás a The Sims 4-ben a kertészkedés. Ha simed saját gyümölcsöket, zöldségeket, gyógynövényeket vagy virágokat szeretne termeszteni csak egy ültetőládát kell vennie a Build & Buy módból, amit az Outdoor menüpont alatt találsz meg. A ládikára kattintva ötféle növénycsomag közül választhatsz:

  • Catnip Herb Packet (Cicák számára ehető növénycsomag) - Cats & Dogs kiegészítő
  • Starter Flowers (Kezdő virágok)
  • Starter Fruits (Kezdő gyümölcsök)
  • Starter Herbs (Kezdő gyógynövények) - Outdoor Retreat kiegészítő
  • Starter Vegetables (Kezdő zöldségek)

Ahhoz, hogy elkezd a kertészkedést vásárolj egyet (vagy többet) a csomagokból. A megvásárolt csomagok a simed eszköztárába kerülnek, ahol ki tudja őket nyitni. A kinyitott magokat húzd ki az eszköztárból, és helyezd egy ültetőládába, vagy a földre. A lehelyezett magra kattintva simed elültetheti azt, így innentől már csak a gondozásra kell figyelni. 

A The Sims 4-ben a kertészkedés (Gardening) egy tanulható és fejleszthető jártasság, melynek összesen 10 szintje van. Simed minél több időt tölt növényei gondozásával annál nagyobb lesz a kertészkedés jártassága, melynek köszönhetően újabb és újabb interakciók nyílnak meg számára. Pl. beszélhet másokkal a kertészkedésről, beszélgethet a növényeivel, de akár keresztezheti is őket egy bizonyos szinttől.

Tippek a jövedelmező kertészkedéshez:

  • Nézz rá gyakran a növényeidre, időben locsold meg őket.
  • Amint látod, hogy növényeidet ellepték a gyomnövények, és esetleg már a bogarak is rájuk járnak, sürgősen kezdj el gyomlálni és permetezni. 
  • A legjobban fizető gyümölcs a szőlő, ebből érdemes a legtöbbet ültetni.
  • Ne szüreteld le a zöldségeket, gyümölcsöket, virágokat a legelső lehetőségnél, mivel nem egyszerre jelenik meg az összes termés, Várj 1-2 simnapot, hogy még több terményt szerezhess be. 
  • Használd a "Great Soil" telektulajdonságot, hogy terményeid magasabb minőségűek legyenek.
  • Ha épp más elfoglaltságot találtál simednek, de nem szeretnéd növényeidet elhanyagolni, a telefonra kattintva bármikor hívhatsz egy kertészt aki gondozni fogja őket.

2. Festés

tumblr_no7lrdc1dk1rs6jzuo1_500.png

A kertészkedéshez hasonlóan a festés is egy viszonylag népszerű tevékenység a The Sims 4-ben. Bár a játékban simünk lehet hivatásos festő is, nem kell feltétlenül munkába állnia ahhoz, hogy bezsebeljen egy zsák simoleont. Ahhoz, hogy simed festeni tudjon nem kell mást tenned, mint belépni a Build & Buy menübe, és a "Study" pont alatt venni neki egy festőállványt. Ettől kezdve a festőállványra kattintva simed bármikor elkezdhet alkotni. 

Minél többet fest simed annál tovább fejlődik Festészet (Painting) jártassága, melynek köszönhetően újabb festészeti stílusokat ismer meg, és műveinek minősége is jobb lesz. Ha szeretnéd, hogy simed gyorsabban sajátítsa el a festészet (és egyéb művészeti jártasságok) alapjait, áldd meg a Kreatív (Creative) tulajdonsággal, és minden úgy fog menni mint a karikacsapás. Eleinte a képek ára viszonylag alacsony lesz, de nem szabad feladni, hiszen a sok gyakorlással simed akár mesterműveket (Masterpiece) is létrehozhat, melyeknek átlagára jóval 2000 simoleon fölött van.

Amint simed elkészült egy festménnyel csak vedd le az állványról, kattints rá és add el, ha pénzt szeretnél érte kapni. Abban az esetben ha megszeretnéd tartani a képet bármikor felakaszthatod a falra és bekeretezheted. 

Tippek a jövedelmező festészethez:

  • Festés előtt próbáld simedet felvidítani, hiszen boldogan sokkal hamarabb végez egy adott képpel. 
  • Ha nem a gyorsaságra, hanem a minőségre hajtasz festés előtt küldd el simed zuhanyozni, (Take a Thoughtful shower) hogy inspirált hangulatba kerüljön.
  • Ha simed épp mérges, inspirált, kínos, vagy vicces kedvében van készíthet emocionális festményeket is. Ha ezeket a festményeket megtartja és később megnézi valamelyiket, felveszi a kép adott hangulatát. 
  • Használd a "Natural Light" telektulajdonságot, hogy simed gyorsabban sajátítsa el a jártasság alapjait.

3. Írás

sims-4-writer-career.jpg

A festészethez hasonlóan a játékban simünk lehet akár hivatásos író is, de ez nem feltétele annak, hogy sikereket érjen el az otthon végezett tevékenységek során. Ahhoz, hogy simed belevágjon ebbe a hobbiba egy számítógépre lesz szüksége, amit a Build & Buy mód "Study" részén tudsz megvásárolni. (Szükséged lesz még egy asztalra, illetve egy székre is.)

Amint megvan a számítógép simed kezébe került az internet hatalma, és természetesen az írás jártasság fejlesztésének képessége is. Kattints a számítógépre, majd a felugró interakciók közül a Write... lehetőségre. Itt két opció válik elérhetővé:

  • Practice writing (Gyakorolja az írást - fejleszti az írás jártasságot, de nem jár érte simoleon)
  • Write a Genre Book (Írjon egy könyvet - a jártasságnak fejlesztésével egyre több műfaj válik elérhetővé)

Ha simed megírt egy könyvet adj neki egy számodra tetszőleges nevet, és leírást. (nem kötelező) A kész könyv simed eszköztárába fog kerülni ahonnan felhelyezheti egy könyvespolcra, elolvashatja, vagy egy postaládára kattintva publikálhatja is azt, hogy bezsebelje az érte járó Simoleonokat. A könyvért járó pénzdíjat minden nap délelőtt 10 órakor kapja meg simed - az összeg automatikusan hozzáadódik a háztartás vagyonához. Egy könyvért összesen 20 simnapig kap a simed pénzdíjat. 

Sajnos ez a hobbi nem egyenletesen hozza a pénzt. Míg alacsony a sim írás jártassága addig nem igazán lehet ezzel a hobbival megélni - viszont ha simed nem hagyja abba az írást, és fejleszti magát, ez lehet az egyik legjövedelmezőbb hobbi az itt felsoroltak közül. 

Tippek a jövedelmező íráshoz:

  • Írás előtt mindenképp kerüljön simed inspirált hangulatba, ezt legegyszerűbben egy gyors zuhany segítségével érheti el. (Take a Thoughtful shower)
  • Gyűjtögesd a boldogságpontokat, hogy meg tudd venni a Creative Visionary díjat, amely növeli az esélyét annak, hogy simed következő könyve egy Bestseller legyen. 
  • Az 5. írás jártasság szinttől elérhetővé válik egy új publikációs lehetőség, amely nem más mint a "Sell to Publisher". Ha simed egy kiadónak adja el a könyvét 50%-al több bevételhez jut naponta.
  • A 9. írás jártasság szinttől simed ismét egy újabb módon publikálhatja könyveit, de erre egy héten csak egyszerre van lehetőség (Submit to Literary Digest) ezt a publikációslehetőséget érdemes a Bestsellereknek tartogatni, hiszen akár kétszer jövedelmezőbb lehet, mint a Sell to Publisher lehetőség. 
  • Használd ki a lehetőséget, hogy számtalan könyvet publikálhatsz - írass simeddel annyi könyvet, amennyit csak tudsz! 
  • Használd a Home Studio és a Fast Internet telektulajdonságokat, hogy simed gyorsabban sajátítsa el a jártasság alapjait, és sikeresebb legyen a hobbijában. 

Remélem tudtam nektek pár új dolgot mutatni, és ti is kipróbáltok egyet a bemutatott hobbik közül. Ha tetszett a cikk mindenképp kattints a Like gombra! 

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása