A The Sims Hungary Magyarország egyik legnagyobb Sims közössége. Folyamatosan megújuló tipekkel, tesztekkel és természetesen a legfrisebb hírekkel várjuk olvasóinkat.

The Sims 4: Játékállások megmentése, átmásolása.

2018/02/04. - írta: SimGuruZoli

mentes.png

Biztosan te is jártál már úgy, hogy új számítógépet kaptál vagy esetleg le kellett törölnöd a Simset...így valószínűleg a mentéseid is elvesztek. De csak mostanáig! A következő tippben megmutatom, hogyan mentheted meg játékállásaidat és másolhatod át őket új eszközödre. 

1. Lépés - Lépj be a Saves mappába.

Ha a játékállásaidat egy új számítógépre szeretnéd átvinni, először vedd elő a régit, és lépj be a Saves mappába. A "Saves" mappát a Dokumentumok > Electronic Arts > The Sims 4 > Saves útvonalon találod. Ebben a mappában tárolja a játék az összes játékmentésedet. Jelöld ki a mappa teljes tartalmát, majd a ctrl + C billentyűkombinációval másold ki azt.

2. Lépés - Csatlakoztass egy pendrive-ot.

Ha végeztél a másolással, csatlakoztass egy pendrive-ot a számítógépedhez és hozz létre egy The Sims 4 - mentések nevű mappát. Nyisd meg, majd a ctrl + V billentyűkombinációval másold át a mentéseket. A másolás befejeztével bezárhatod a fájlkezelőt és eltávolíthatod a pendrive-ot is. 

3. Lépés - Költöztetés.

Csatlakoztasd a pendrive-ot az új számítógépedhez, és nyisd meg a Saves mappát. (A Saves és a Mods mappák csak az után generálódnak le, miután már játszottál a The Sims 4-el.) Ha már a Saves mappában vannak mentések, azokat sajnos most törölnöd kell, hiszen ha két mentésnek is ugyan az lenne a neve, a játék teljesen összeomlana. Ha megbizonyosodtál róla, hogy a Saves mappa még üres, akkor átmásolhatod a pendrive-on lévő mentéseket az új számítógépedre. 

4. Lépés - Játsz!

Most már nincs más dolgod, csak elindítani a The Sims 4-et, és játszani elveszettnek hitt családaiddal. 

Egyéb tippek:

- Fontos, hogy ha a mentések kiegészítőkhöz tartozó elemeket is tartalmaznak, ne kezdj el játszani a háztartással míg a kiegészítők fel nem települtek.

- Ha nem egy egész mentést, hanem csak bizonyos családokat és házakat szeretnél átköltöztetni, elég ha feltöltöd azokat a Galériába és letöltöd őket az új eszközödön. A megszerzett jártasságok, boldogságpontok és kapcsolatok is megmaradnak. (Fontos, hogy ne csak a My Library-ben legyenek lementve.)

- Ha nem rendelkezel pendrive-al akkor a Microsoft OneDrive-ot is használhatod, ahová feltöltheted fájljaidat.

- De akár e-mailben is elküldheted magadnak őket.

Ha esetleg kérdésed akadna, nyugodtan tedd fel kommentben. Reméljük hasznos volt számodra a tipp, hamarosan még több újdonsággal jelentkezünk!  

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása