A The Sims Hungary Magyarország egyik legnagyobb Sims közössége. Folyamatosan megújuló tipekkel, tesztekkel és természetesen a legfrisebb hírekkel várjuk olvasóinkat.

Így építs Cukrászdát a The Sims 4-ben!

2018/05/01. - írta: bomarty

cukraszda.png

Nyakunkon a nyár és egyre több embert látni, ahogyan kígyózó sorokban állnak a cukrászdákban fagyira, vagy süteményre várva. Ha rendelkezel a Get to Work kiegészítővel, akkor simeidnek is megadhatod a lehetőséget, hogy egy hasonló helyre látogassanak el.

11_11.png

Tarts velem lépésről – lépésre és színesítsd városod ezzel az egyedi cukrászdával!

1. Lépés:

Válassz egy 20x15-ös telket és építs rá 11 egység széles és 10 egység hosszú szobát. A telek hátsó részén maradjon három sornyi hely. A falak legyenek közepes magasságúak.

22_2.png

2. Lépés:

Keress rózsaszín, lazac, vagy piros színű köves talajt és tedd a cukrászda köré úgy, hogy elöl két oldalt hagyj ki 2x2 kockányi helyet. Közvetlenül a fal mellett vedd körbe bokrokkal és virágokkal az épületet. (Csinálhatod a kép alapján, vagy használhatsz más fajta növényeket is. Ha túl nagyok a bokrok belóghatnak a belső térbe, ilyenkor fogd meg őket és Alt + Ő lenyomásával kicsinyítsd!)

33_3.png

3. Lépés:

A kihagyott részt fesd be szórófestékkel enyhén barnásra és tegyél oda egy-egy tuját, vagy bármilyen vékonyabb, csinosabb fát, ami nem takarja be teljesen az épületet. Ezután keríts körbe fehér, vagy világos színű szegéllyel. Ahhoz, hogy a fa alá növényt tudj tenni, illetve a széleihez kinti lámpákat egy kódra van szükséged. (moveobjects)

44.png

4. Lépés:

Következik a festés! Két színre lesz szükséged. Mindkettő alul - felül szegélyezett és a festett falaknál fogod őket megtalálni. Először fesd be az összes falat fehérre, majd tegyél a négy sarokba rózsaszín csíkokat. A kiegészítővel érkeztek a képen látható ablakok, amelyekből nekünk itt piros színűre van szükségünk. Az elülső falakon oldalról két egységre, az oldalsókon pedig pontosan középen helyezkednek el. A hátsó falon ne legyen! Elöl a két ablak közé, ha jól követted az utasításokat, akkor három egység széles ajtónak kell beférnie. Válaszd a képen láthatót, vagy egy színekben hozzá hasonlót.

55.png

66.png

5. Lépés:

Használj egyszerű rózsaszín tetőt és húzd túl két egységnyire a cukrászda elején, valamint rakj le alá négy vékonyabb fehér oszlopot. A tető magasságából vegyél kicsit vissza. Az oldalsó ablakoknál és hátul a képen látható módon dekoráld ki a falakat.

77_1.png

88.png

99.png

6. Lépés:

Keress a falhoz színeikben illő napernyős asztalokat és székeket és tedd azokat a cukrászda elé. A szélső oszlopok mellé tegyél szemeteseket, valamint a bejárathoz és a hátsó falakhoz keress kültéri lámpákat.

10_12.png

111_1.png

222_1.png

7. Lépés:

Következik a belső tér kialakítása. Először is válassz három-négy darab neked tetsző csillárt. A falakat a kint használt színekkel kell befestened felváltva csíkozva. Az ablak vonaláig a hátsó résztől legyen szürke, majd onnan mozaikos a padló.

333_1.png

8. Lépés:

A képen látható módon helyezz le a hátsó fal előtt középen 5 konyhaszekrényt, majd elé hármat. Az üzlet tárgyai között fogod megtalálni ezeket az árusító hűtőpultokat. Tegyél egy-egy darabot az elülső szekrények oldalaihoz, valamint az ablakok elé.

444_1.png

9. Lépés:

A jobb sarokba építs egy kis illemhelyiséget, ami 3x2 egységnyi helyet foglaljon el.

555.png

666.png

10. Lépés:

A képen látható módon rendezd be a konyha részt, illetve tegyél le egy pénztárgépet. Használj bolti dekorációkat, feliratokat!

777.png

888.png

11. Lépés:

Következnek az asztalok, amelyek alá keress narancsos színű kör alakú szőnyeget. A jobb kontraszt kedvéért a székek legyenek világosabbak, az asztalok sötétebbek, valamint tehetsz apró virágot, vagy más dekorációt is a közepükre azért, hogy hangulatosabban mutassanak.

999.png

12. Lépés:

Végső simításként még dekorálhatsz növényekkel, táblákkal, tehetsz le egy magnót, vagy bármi olyan tárgyat, ami szerinted feldobja a helyet.

Miután elkészültél a cukrászdával simednek csak annyi a dolga, hogy süssön pár ínycsiklandozó süteményt és azokat a pultokba kitéve eladja. Ha rendelkezel a Cool Kitchen kiegészítővel, akkor fagylaltokat is árusíthatsz.

Egy különleges tipp, amit a saját kávézóimban, cukrászdáimban alkalmazok:

Főzz le egy adag kávét vagy teát simeddel. Miközben elszeretné fogyasztani töröld a parancsát és tedd egy jól látható helyre a bögrét, majd kattints rá és a Set for Sale opcióra. Így bármelyik sim vásárolhat egy pohár kávét vagy kamilla teát. Ezt megteheted bármilyen más bárban készített itallal, vagy bármilyen megfőzött, megsütött étellel.

Remélem beindította a fantáziád ez a cukrászda és te is készítesz valami hasonlót. Ha szeretnél még több képet látni róla, akkor a galériára kattintva teheted meg! Jó szórakozást hozzá!

komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása