A The Sims Hungary Magyarország egyik legnagyobb Sims közössége. Folyamatosan megújuló tipekkel, tesztekkel és természetesen a legfrisebb hírekkel várjuk olvasóinkat.

The Sims 4: Fullhouse Mod - Játékteszt

2018/05/10. - írta: bomarty

fullhouse_1.png

A fullhouse mod lehetőséget nyújt számunkra, hogy a játék kereteit átlépve ne csak 8, hanem akár 24 simet tudjunk egy telken irányítani. Hogy miért jó ez és hogyan érhető el megtudhatod ebből a cikkből.

05-08-18_6-02-30_pm.png

Hogyan használhatod ezt a modot?

A CAS-ben kreálj egy 8 tagú sim családot. Az elkészített simek bármilyen korúak, neműek lehetnek. Készíthetsz kutyát, macskát, űrlényeket, vámpírokat is szabadon. (A moddal nem tudsz 24 simet megkreálni egyszerre, csak külön-külön 3 x 8-at!)

Ha te szeretnéd megkreálni az összes simet, akiket a mod segítségével egy háztartásba teszel akkor három alkalommal mentsd le őket a saját könyvtáradba, vagy egy gyorsabb mód, ha bekerülnek a Manage Households háztartási közé.

Amennyiben térkép nézetből léptél a CAS-be és elkészítés után kipipálod a családot, de nem költözteted be azonnal, akkor a Manage Households menüben az Other Households háztartások között találod meg őket. (Ez a leggyorsabb módja a beköltöztetésüknek.)

Tudom, kicsit bonyolultan hangzik ez az egész, hogy három családot kell csinálni és külön részben tárolni, de csináltam nektek pár képet, hogy érthetőbb legyen.

Miközben készíted a simeket legyen egy fő családod. Őket fogod majd először letenni egy üres telekre. (Az ő nevüket nem kell megjegyezni.) A másik két családban készített simek nevére lesz szükséged, így jobb ha azokat felírod egy papírra. Ha csak átmenetileg szeretnéd őket elkészíteni, vagy nem fontos, hogy teljes nevük legyen, akkor használhatsz számozást is. (Pl: sim 1, sim 2, sim 3…0 1, 0 2, 0 3…)

A lényeg, hogy ne legyen két simnek azonos neve. Ha például csinálsz egy Peter Robertson nevű simet, akkor a fiának nem lehet ugyanez a neve. (Kivéve, ha az ő családját teszed le először!!!) Arra is figyelj, hogy ha a városaidban már korábban letettél ugyanolyan nevű simet akkor is problémák adódhatnak.

Mi a teendő miután elkészült a három család?

A három családot tedd le egy-egy telekre. Nem fontos, hogy egy városban legyenek, de én mindig egymáshoz közelebbi telkekre teszem őket.

households.png

Az egyik családot nyisd meg játékmódban. Így ugyebár 8 simet látsz, ők lesznek a kezdő simeid.

Nyisd meg a cheat ablakot (Ctrl + Shift + C)

Vedd elő a papírt, amire felírtad a simek nevét és a mod kódja után írd be az első nevet:

pl: tm.fullhouse sim 1

     tm.fullhouse kiss mariska

     tm.fullhouse foxi kutya

Ez a legfontosabb kódja a modnak. Tulajdonképpen amint ezt beírod már hozzá is fogja adni a kiválasztott simet a háztartásodhoz és egy üdvözlő üzenetet fogsz látni a cheat ablakban.

the_sims_4_2018_05_08_17_48_58.png

Beírásnál fontos, hogy pontosan írd a nevet, ne legyen benne elírás, a fullhouse szó után legyen szóköz, illetve a vezeték és keresztnév között is. Tapasztalatom szerint nem probléma, ha az eredetileg nagy betűvel írt nevet kisbetűkkel írod be!

Ha szépen végig mész a neveken akkor mind a 24 sim meg fog jelenni a telken és mindet irányíthatod!

the_sims_4_2018_05_08_18_01_04.png

A mod segítségével nem csak hozzáadni, de törölni is tudsz simet. Legyen szó 4-8, 16, vagy 24 simről bármikor kitörölhetsz valakit. Ez igaz a házi kedvencekre is vagy bármilyen nemű és korú simre. Ezt is egy kód segítségével és a sim nevével tudod megtenni:

pl: tm.deletesim sim 1

     tm.deletesim kiss mariska

     tm.deletesim foxi kutya

A mod hátrányai:

Bár nagyon hasznos és tényleg érdemes kipróbálni ezt a modot, viszont van két dolog, ami sajnos egyáltalán nem elérhető ezzel a 24 simmel:

- Nem tudod őket újra kreálni a CAS-ben!

- Nem utazhatsz el velük a telekről!

Ez a két dolog, amit sajnos nem tudsz velük megtenni, mert mindkét esetben visszaredukálódik a család az eredeti 8 főre. Tehát a szekrényre, vagy tükörre kattintva ne próbáld megváltoztatni simed öltözékét, vagy sminkjét, mert akkor azok, akiket a háztartáshoz adtál sajnos törlődnek.

A mod előnyei:

- 24 simmel játszhatsz egyszerre!

- Bármelyik háztartásból törölhetsz simet!

- A térkép módban elköltöztetheted őket!

- Ha elég kreatív vagy saját kis közösséget építhetsz ki velük!

- Néhány kiegészítőnél kifejezetten segítségedre lehet! (Pl: Get Together – klub készítés)

Ötletek a fullhouse moddal:

- Építs mini várost, amiben mindenkinek saját apró háza legyen! Készíthetsz közösségi helyeket is! (Pl: étterem, bár, kávézó, mozi, bolt, polgármesteri hivatal)

- Készíts iskolás simeket (legyenek fiatal felnőttek) és építs egyetemet, vagy középiskolát, ahol a rendelkezésre álló készségeket tanulhatják. (Pl: festés, zongorázás, írás)

- Készíts duci simeket és építs egy fogyókúrás tábort. (Barátokra lelhetnek és csinosodhatnak!)

- Építs kutyaiskolát a Cats & Dogs kiegészítővel! Kreálj 8-10 kutyát és ugyanannyi simet, majd tanítsd meg a kedvenceket mindenre, ami lehetséges!

Hogyan érhető el a fullhouse mod?

Ide kattintva fogod megtalálni a mod eredeti oldalát! Ha egy kicsit lentebb görgetsz a Files részben fogsz találni egy zip fájl linket, arra kattintva tudod letölteni a modot.

uj_lap_google_chrome_2018_05_07_18_28_45.png

Miután letöltötted a gépeden a Letöltések között fogod megtalálni!

fullhouse.png

Mivel script modról van szó nem kell kicsomagolni, hanem így egészében fogd meg és Kivágás – Beillesztéssel tedd a következő mappába:

Dokumentumok - Electronic Arts - The Sims 4 - Mods

fullhouse3.png

Amennyiben megnyitás után a játékod beállításainál ki van pipálva, hogy engedélyezed a modok használatát, akkor hiba nélkül működnie kell ennek a modnak.

mods.png

Ha nem is minden háztartásnál, de egyszer érdemes kipróbálni a fullhouse modot. Személy szerint nagyon régóta használom, bár főként illusztráláshoz, de mindenképpen hasznosnak tartom és sok olyan lehetősséggel kecsegtet, amit egyébként 8 simmel nem tudnánk megtenni!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása