A The Sims Hungary Magyarország egyik legnagyobb Sims közössége. Folyamatosan megújuló tipekkel, tesztekkel és természetesen a legfrisebb hírekkel várjuk olvasóinkat.

The Sims 4: Genie mod - Játékteszt

2018/07/10. - írta: SimGuruZoli

genie_borito.png

Ha játszottál már a The Sims előző szériáival, biztosan ismerős lehet számodra a Dzsinn karaktere, akit általában egy csodásan fénylő lámpásból tudtunk előidézni. A modderek ismét két lépéssel az EA előtt jártak, így még mielőtt ránk sóztak volna egy több ezer forintos kiegészítőt, @Nyx fogta magát és megalkotta a Genie Mod-ot, melyre mindenkinek érdemes lesz legalább egyszer ránéznie. 

A mod tulajdonképpen egyetlen egy új tárgyat ad a játékhoz, mégpedig egy varázslatos lámpást, de nem kell megijedni, a varázslat csak most kezdődik! 

build.png

Ahhoz, hogy simed hozzájusson a lámpáshoz, nem kell mást tennie, mint várni rád, hogy megvedd neki a Build & Buy módból. Lépj be az építés menübe majd keress rá a "Ancient Dusty Lamp" kifejezésre és máris megvásárolhatod az új tárgyat csekély 10000 simoleonért.  A lámpásra kattintva három interakció válik a simed számára elérhetővé. 

lamp.png

  • Inspect the Lamp - Figyelje meg a lámpást.
  • Rub the Lamp - Dörzsölje meg a lámpást.
  • Put in Inventory - Tegye az eszköztárába

Ha szeretnéd, hogy kezdetét vegye a varázslat válaszd a simeddel a Rub the Lamp interakciót. Miután simed megdörzsölte a lámpást a Dzsinn kiszáll belőle és egy félig sim, félig szellem alakot öltött simként lesz velünk a nap hátralévő részében. Érdemes szétnézni a házban, hiszen bárhol megjelenhet, nekem pl. az egyik szobában tűnt fel a számítógép előtt. 

07-09-18_8-55-32_pm.png

(A lámpást érdemes a földre helyezni, mivel az animációk kicsit furcsán nézhetnek ki, ha más felületre rakják - készítői megjegyzés*)

Válj a Dzsinn mesterévé:

Miután a simed megidézte a Dzsinnt egyedül csak ő lesz képes rá, hogy kívánjon tőle, és hogy a későbbiekben ismét megidézze. Azzal tehát, hogy az egyik simeddel a lámpásra kattintva a Rub the Lamp lehetőséget választottad, ő vált a Dzsinn mesterévé.

Kívánj a Dzsinntől:

A megidézett szellem teljesen úgy fog viselkedni, mint egy átlagos sim, ezért tehát ha el szeretnénk érni a moddal érkező interakciókat a Dzsinnre kattintva a "More Choices" lehetőséget kell választanunk, itt fogjuk elérni az új lehetőségeket a Genie menüpontra kattintva. A Dzsinn sajnos nincs mindig jó kedvében, ezért az esetek 40%-ban megvicceli simünket, aki kevésbé fog annyira örülni ennek, mint maga a szellem. Összesen hét dolgot kívánhatunk a Dzsinntől, nézzük melyek ezek:

  • Wish for Happines - Kívánjon boldogságot.

Ha jól sül el a kívánság: A simed megkapja a "Happiness!" hangulatjelzőt, amely +10 boldog hangulatot ad neki egy egész napon át. Ha simed valamilyen okból Playful (játékos) hangulatba kerül, fent áll az esélye annak, hogy belehalhat a jókedvbe! 

Ha rosszul sül el a kívánság: A simed megkapja a "Why can't I be happy?!" hangulatjelzőt, amely +10 szomorú hangulatot ad neki egy egész napon át. Ha a simed valamilyen okból további szomorúságot okozó hangulatjelzőket gyűjt be, fent áll az esélye annak, hogy belehalhat a szomorúságba!

  • Wish for Wealth - Kívánjon pénzt

Ha jól sül el a kívánság: A simed megkapja a "Simoleons, Simoleons, SIMOLEONS!" hangulatjelzőt, amely +8 boldog hangulatot ad neki, illetve a Dzsinn megajándékozza egy 80.000-100.000 simoleon közötti összeggel. 

Ha rosszul sül el a kívánság: A simed megkapja a "Where are my simoleons?!?" hangulatjelzőt, amely +8 kellemetlen hangulatot ad neki, illetve a Dzsinn elvesz tőle 100.000 simoleont. Abban az esetben, ha a háztartásod nem rendelkezik ennyi pénzzel a Dzsinn egyszerűen lenulláz.

  • Wish for World Peace - Kívánjon világbékét - Az instable, mean és evil tulajdonsággal rendelkező simeknél nem jelenik meg ez a lehetőség!

Csak egyféleképpen sülhet el: A játékban lévő összes(!) sim megkapja a "Peace and love!" hangulatjelzőt, amely +8 boldog hangulatot ad mindenkinek. Azok a simek akik megkapták a hangulatjelzőt boldogabban fognak az utcákon sétálni, illetve sokkal könnyebben fognak barátkozni is. A hangulatjelző lejárta után minden visszaáll a régi kerékvágásba. 

  • Wish for World Misery - Kívánjon egy gonosz világot - Csak az instable, mean és evil tulajdonságokkal rendelkező simeknél jelenik meg ez a lehetőség!

Csak egyféleképpen sülhet el: A simed megkapja a "Misery and Discomfort!" hangulatjelzőt, amely +8 energizált hangulatot ad neki, amely egészen hat sim napig tart. A simed körül az energizált hangulatjelző helyett a többi sim inkább dühös lesz, mely meggátolja őket abban, hogy új baráti kapcsolatokat építsenek ki. A hangulatjelző lejárta után minden visszaáll a régi kerékvágásba. 

  • Wish for Romance - Kívánjon szerelmet

Ha jól sül el a kívánság: A simed megkapja a "Cupid's Arrow" hangulatjelzőt, amely +10 flörtölős hangulatot ad neki egészen egy napig. Ezzel a hangulatjelzővel a simed sokkal sikeresebb lesz a romantikus interakciók terén. 

Ha rosszul sül el a kívánság: A simed megkapja a "Is Cupid blind?" hangulatjelzőt, amely +10 feszült hangulatot ad neki egészen egy napig. Ezzel a hangulatjelzővel a simed kevésbé lesz sikeres a romantikus interakciók terén. Ha a simed valamilyen okból további feszültséget okozó hangulatjelzőket gyűjt be, megeshet, hogy belehal az idegességbe. 

  • Wish for Youth - Kívánjon fiatalságot - Csak a Felnőtt és az Idős simek számára jelenik meg.

Ha jól sül el a kívánság: A simed megkapja a "Smooth skin!" hangulatjelzőt, amely +10 magabiztos hangulatot ad neki egy egész napig, illetve visszaugrik az előző életszakaszába. 

Ha rosszul sül el a kívánság: A simed megkapja a "Wrinkles! Wrinkles everywhere!" hangulatjelzőt, amely +10 kényelmetlen hangulatot ad neki egy egész napig, illetve előreugrik a következő életszakaszába. Ha egy idős sim kívánt, a sim meghal. 

  • Wish for the Genie's Freedom - Kívánja a Dzsinn szabadságát

Csak egyféleképpen sülhet el: A szellem véglegesen kiszabadul a lámpásból, felveszi teljes sim alakját és többé már nem teljesít kívánságokat. A Dzsinn nem lesz a háztartás tagja, de ha szeretnéd azzá teheted - a döntés rajtad áll! 

Dzsinn a háztartásban:

Úgy döntöttél, hogy a Dzsinn a háztartásod tagja legyen? Szuper! Először is a Dzsinn szabadságát kell kívánnod, aki ekkor átalakul rendes simmé, és hozzá adhatod a háztartásodhoz. Ezt két féle képpen teheted meg.

  • Összebarátkozol vele, majd használod az "Ask to Move in" interakciót.
  • Aktiválod a "testingcheats on" csalást, és a SHIFT lenyomása közben a Dzsinnre kattintasz és hozzá adod a háztartáshoz. 

A Dzsinnre kattintva a következő varázslatos lehetőségek közül választhatsz:

  • Summon food - Teremtsen ételt 

07-09-18_9-41-09_pm.png

A Dzsinnel olyan ételeket teremthetsz, mint pl. a grillezett sajt, spagetti vagy lazac. Az étel minősége a Dzsinn sim hangulatától függ, szóval érdemes lesz mindig a kedvében járni, hogy boldog legyen. 

  • Magically clean sim - Varázslatosan tiszta sim

07-09-18_9-40-17_pm.png

A Dzsinn képes a simeket instant megtisztítani, ha rájuk kattintasz. A megtisztított sim megkapja a "Magically Spotlessly Clean" hangulatjelzőt és +5 magabiztos hangulatot ad nekik. 

Összegezve:

Azt hiszem hatalmas köszönettel tartozunk mind @Nyx-nek, hogy megalkotta nekünk ezt a modot teljesen ingyenesen. A Genie mod szerény véleményem szerint az egyik legszuperebb és leglátványosabb mod lett az eddig teszteltek közül, és bátran állítom, hogy bárkit le tud kötni pár órára.

Letöltés és telepítés:

screen.png

Szerencsére az újdonság letöltése már nem annyira összetett, mint maga a mod. Kattints ide, hogy meglátogasd a Mod the Sims oldalt, majd itt kattints a Files menüpontra, hogy letölthesd a fájlt. 

mod_2.png

A letöltés után csomagold ki a fájlt és másold át azokat a Dokumentumok > Electronic Arts > The Sims 4 > Mods mappába, és készen is vagyunk!

settings.png

Ha eddig még nem használtál modokat, akkor indítsd el játékodat, lépj be a beállításokba (...) kattints az Other fülre, majd engedélyezd az Egyedi Tartalmakat (Custom Content) és a Script Modokat. Kattints az Apply Changes gombra, majd indítsd újra a játékod. További információt az egyedi tartalmakról itt találsz

Ismert hibák:

  • A Dzsinn a Create-a-Sim ben egy egyszerű simként jelenik meg.
  • A Dszinn különböző kiegészítőkkel (szemüveggel, karkötőkkel, nyakláncokkal) jelenhet meg.
  • A Dzsinn egyelőre csak női sim lehet.
  • A megidéző sim lehet, hogy többször is végrehajtja, a lámpás dörzsölésének folyamatát.

A hibák ellenére sem kell megijedni, Nyx szerint már készül a mod második, javított és fejlesztett verziója!

Ha tetszett a játékteszt és a mod mindenképp kattints a Like gombra, és oszd meg ismerőseiddel is ezt a szuper cikket!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása